« Inapoi

Puiul Generalului Tso

Feluri Principale

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

45 Min.
(0)
Durată
Dificultate
0 Aprecieri
Puiul Generalului Tso
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 45 Min.

Incepem prin a spala bine carnea de pui, apoi o taiem cubulete. Asezam carnea intr-un castron sau o caserola inchisa ermetic, turnam deasupra sosul teryaki si lasam carnea la marinat, la frigider, timp de 4-5 ore.

Dupa ce carnea e marinata, batem oul foarte bine cu o furculita, adaugam faina (cam 240gr), amidonul, praful de copt si 250-300ml de apa foarte rece (eu am pus gheata in ea ca sa se raceasca mai repede) si cu 2 betisoare amestecam pana cand compozitia devine omogena (daca nu aveti betisoare puteti folosi o furculita). Nu va faceti griji daca va raman cateva cocoloase pentru ca este cu atat mai bine.

Atat la tempura cat si la pui/carne in aluat, se folosesc betisoarele pentru a amesteca aluatul si de obicei nu se face toata compozitia o data, intrucat cu cat amestecam mai mult, cu atat de activeaza mai mult glutenul din faina si aluatul devine foarte pufos, in loc sa ramana crocant dupa prajire.

Intr-un bol separat punem restul de faina, sare si piper si dupa ce am scurs carnea de sosul teriyaki o dam prin faina bucata cu bucata, o scuturam bine de excesul de faina si o scufundam in aluat. O scuturam de excesul de compozitie si o punem la prajit in baie de ulei. Nu uitati ca uleiul trebuie sa fie foarte bine incins! Puteti sa il testati picurand cativa stropi de aluat – daca uleiul sfaraie imediat si aluatul se incheaga, uleiul este gata pentru prajit.

Dupa ce prajim bucatile de pui, le scoatem intr-o tava, pe hartie de bucatarie ca sa absoarba excesul de ulei. Din momentul asta aveti 2 variante: fie le puteti consuma asa cum sunt, alaturi de diverse sosuri, cum ar fi sosul de soia, sau puteti pregati un sos rapid, astfel: intr-o tigaie puneti 120gr de sos sweet chilli si 120gr de sos sweet&sour si amestecati timp de aproximativ 1 minut, la foc iute, pana cand sosul se caramelizeaza.

Dupa ce sosul este gata, puneti bucatile de carne inauntru si amestecati usor pana cand sosul a acoperit bine toate bucatile de pui. Inainte de servire presarati susan peste bucatile de pui.