Taiem prepelitele in jumatate si le asezam intr-o oala cat sa incapa fara sa se suprapuna.
Punem boabele de piper si frunzele de cimbru proaspat, apoi asezam deasupra legumele curatate si lasate intregi.
Acoperim totul cu ulei si lasam la foc foarte mic sa se confieze, timp de 2-3 ore.
Este foarte important sa testam carnea cu o scobitoare. Ne dam seama ca este gatita daca nu elimina sange si bineinteles daca scobitoarea patrunde usor.
Servim prepelita pe un platou cu legumele confiate. Pofta buna!
Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu!
Selecteaza ingredientele pe care vrei sa le adaugi in lista de cumparaturi.
600 g Prepelite Prepelita 400 g Cartofi Cartofi 400 g Morcovi Morcov 300 g Cepe Ceapa 2 l Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui 50 g Cimbru Cimbru 5 g Piper Piper