« Inapoi

Pate de Ficat

Aperitive si Minuturi

Apreciază Adaugă la favorite

Reteţa a fost adaugată la favorite!

Reteţa este deja adaugată la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

45 Min.
(1)
Durată
Dificultate
1 Aprecieri
Pate de Ficat
Printează Trimite pe email

Reteţa a fost adaugată la favorite!

Reteţa este deja adaugată la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 45 Min.

Ficatul este spalat si curatat astfel incat sa nu ramana urme de fiere care ar putea sa amarasca preparatul. Dupa spalare, pentru fragezirea carnii, aceasta se tine cateva ore in lapte.
Se pune la fiert apa cu sare pana da in clocot, iar apoi se adauga ficatul si se lasa la fiert in jur de 10 minute dupa care se inteapa ficatul cu o furculita. Daca este suficient de fiert, se stinge focul, se acopera cratita, iar ficatul se lasa la racit in apa in care a fiert.
Ficatul rece se scurge bine de apa si se da prin masina de tocat alaturi de cele 2 galbenusuri rascoapte. Pasta obtinuta se pune intr-un castron si se freaca bine impreuna cu cele 100 de grame de unt, la care se adauga sare si piper dupa gust. Vin recomandat: Pinot Blanc Lyon.