meriți să fii surprins
Pateu de ficat cu sos de visine

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

350 g g Compot de visine Compot de visine
2 linguri lingura Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
1 lingurite lingurita Boabe de mustar Boabe de mustar
300 ml ml Supa de primavara Supa de primavara
2 linguri lingura Jeleu Jeleu
2 linguri lingura Reductie de otet balsamic Reductie de otet balsamic
60 g g Salata mixta Salata mixta
250 g g Pate de ficat Pate de ficat
2 linguri lingura Ulei de seminte de dovleac Ulei de seminte de dovleac

Pateu de ficat cu sos de visine

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

25 min
(2)

Mod de preparare

Visinele se lasa sa se scurga pe o strecuratoare, apoi se toaca grosier. Se calesc in uleiul de masline fierbinte timp de 5 minute, se condimenteaza cu sare, piper si boabe de mustar. Se sting cu supa de legume, se lasa sa fiarba la foc mic timp de 8 minute. Se adauga jeleul de visine si otetul balsamic. Se lasa sa se raceasca.

Se curata salata creata, se spala, se usuca cu un servet sau cu centrifuga pentru salata, apoi se rupe. Se repartizeaza pe 4 farfurii. Pateul de ficat de rata se taie in 4 felii si se aseaza pe salata. Alaturi se pune cate o lingura de sos de visine si totul se stropeste cu putin ulei de seminte de dovleac. Se serveste si restul de sos de visine. Pofta buna!