meriți să fii surprins
Creveti aperitiv

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

1 pungi punga Creveti Creveti
(720g)
100 g g Faina Faina
1 lingurite lingurita Sare Sare
1 lingurite lingurita Piper Piper
2 linguri lingura Boia de ardei Boia de ardei
2 linguri lingura Usturoi granulat Usturoi granulat
2 linguri lingura Condimente Condimente
(pentru peste)
100 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
Ulei de masline Ulei de masline

Creveti aperitiv

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(107)

Mod de preparare

Inainte de orice lasam crevetii intr-o sita sa se decongeleze, apoi ii decorticam.

Intr-o punga incapatoare punem faina si condimentele. Amestecam sau scuturam binepunga astfel incat condimentele sa se amestece foarte bine cu faina.

Tamponam crevetii cu un servetel absorbant, apoi ii punem in punga cu faina. Legam pungasi o scuturam astfel incat crevetii sa fie acoperiti bine de faina.

Punem o tigaie pe foc mediu si turnam uleiul de masline. Odata ce acesta este fierbinte,punem crevetii la prajit. Ii scuturam putin de surplusul de faina inainte de a ii adauga intigaie.

Prajim crevetii pe ambele parti pana sunt frumos rumenti (aproximativ 2-3 minute pefiecare parte), apoi ii scoatem pe un platou.

Sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stiti despre reteta:Condimentele pe care le folositi pentru creveti pot varia, in functie de preferinte. Deexemplu, puteti adauga adauga oregano sau rozmarin.Eu am prajit crevetii, insa la fel de bine pot fi pregatiti si la cuptor. Va recomand sa iicoaceti la temperatura mare, 200-210 grade C.

Crevetii aperitiv sunt si mai deliciosi daca sunt serviti alaturi de un sos. Poate fi unsos picant cu rosii, un sos cu maioneza si iaurt sau un sos dulce-picant cu chili.