
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 pungi punga | Creveti
Creveti (720g) | ||
100 g g | Faina Faina | ||
1 lingurite lingurita | Sare Sare | ||
1 lingurite lingurita | Piper Piper | ||
2 linguri lingura | Boia de ardei Boia de ardei | ||
2 linguri lingura | Usturoi granulat Usturoi granulat | ||
2 linguri lingura | Condimente
Condimente (pentru peste) | ||
100 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | ||
Ulei de masline Ulei de masline |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCreveti aperitiv
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Inainte de orice lasam crevetii intr-o sita sa se decongeleze, apoi ii decorticam.
Intr-o punga incapatoare punem faina si condimentele. Amestecam sau scuturam binepunga astfel incat condimentele sa se amestece foarte bine cu faina.
Tamponam crevetii cu un servetel absorbant, apoi ii punem in punga cu faina. Legam pungasi o scuturam astfel incat crevetii sa fie acoperiti bine de faina.
Punem o tigaie pe foc mediu si turnam uleiul de masline. Odata ce acesta este fierbinte,punem crevetii la prajit. Ii scuturam putin de surplusul de faina inainte de a ii adauga intigaie.
Prajim crevetii pe ambele parti pana sunt frumos rumenti (aproximativ 2-3 minute pefiecare parte), apoi ii scoatem pe un platou.
Sa va fie de cel mai bine!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stiti despre reteta:Condimentele pe care le folositi pentru creveti pot varia, in functie de preferinte. Deexemplu, puteti adauga adauga oregano sau rozmarin.Eu am prajit crevetii, insa la fel de bine pot fi pregatiti si la cuptor. Va recomand sa iicoaceti la temperatura mare, 200-210 grade C.
Crevetii aperitiv sunt si mai deliciosi daca sunt serviti alaturi de un sos. Poate fi unsos picant cu rosii, un sos cu maioneza si iaurt sau un sos dulce-picant cu chili.