« Inapoi

Galuste cu magiun de prune

Deserturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

110 Min.
(16)
Durată
Dificultate
16 Aprecieri
Galuste cu magiun de prune
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 110 Min.

Spalam, curatam si taiem cartofii cubulete. Puneti pe foc un vas in care adaugati un praf de sare. Puneti si cartofii si ii lasati sa fiarba.

Cat fierb cartofii, pregatiti pesmetul. Puneti pe foc o tigaie in care adaugati untul. Il lasati sa se topeasca si apoi adaugati pesmetul amestecand incontinuu pana capata o culoare aurie. Apoi adaugati zaharul si scortisoara si amestecati, lasand pe foc pana se intrepatrund aromele (aproximativ 1 minut). Puneti amestecul de pesmet, zahar si scortisoara intr-un castron si lasati-l sa se raceasca.

Dupa ce s-au fiert cartofii, ii scurgeti si ii puneti intr-un bol. Blenduiti si apoi adaugati cele 2 oua, un praf de sare, uleiul si faina. Amestecati bine totul, formand un aluat, nu foarte lipicios, nici moale, nici tare, dar maleabil. Incepeti sa formati galustile. Puneti faina pe maini si, cu ajutorul unei linguri luati din aluat, formati o bila si tot cu faina o aplatizati, puneti o lingurita de magiun de prune si formati galusca. Procedati la fel pana se termina toata coca.

Pentru a fierbe galustile, puneti pe foc un vas cu apa, un praf de sare si cand incepe sa fiarba apa, scufundati galustile in apa. Le lasati sa fiarba la foc mic. Cand sunt gata, se ridica la suprafata. Le scoateti, le dati prin amestecul de pesmet, zahar si scortisoara si le puneti pe o farfurie si serviti. Pofta buna!