meriți să fii surprins
Malai dulce cu fructe

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

3 bucati bucata Oua Ou
1 cesti ceasca Zahar brun Zahar brun
1 cesti ceasca Ulei Ulei
1 cesti ceasca Faina Faina
1 cesti ceasca Malai Malai
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 linguri lingura Esenta de vanilie Esenta de vanilie
2 cesti ceasca Iaurt grecesc Iaurt grecesc
500 g g Prune Prune
2 linguri lingura Zahar brun Zahar brun
1 lingurite lingurita Scortisoara Scortisoara

Malai dulce cu fructe

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:10 h
(33)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 160°C.

Tapetam cu unt si faina sau unt si hartie de copt/spray non-stick o tavade 25x35 cm.

Spalam bine prunele, le scoatem samburii, le taiem in cubulete/felii. Amestecamprunele cu 2 linguri de zahar brun si scortisoara.

Intr-un bol mixam ouale si zaharul brun, 5-6 minute, cu mixerul la viteza mare, pana ouale isidubleaza volumul.

Adaugam uleiul in fir subtire, amestecand continuu, ca la maioneza. Dupa ulei, urmeaza saadaugam cele 2 cani de iaurt grecesc si vanilia. Amestecam bine.

Adaugam faina, malaiul, praful de copt. Amestecam pana la incorporare.

Turnam compozitia in tava pregatita, nivelam cu spatula. Punem deasupra bucatile de prune.

Dam tava la cuptorul incins la 160°C timp de 40-50 min sau pana prajitura trece testul scobitorii.

Lasam sa se raceasca in tava pana ajunge la temperatura camerei, apoi o putem felia.Sa va fie de cel maibine!

*Pentru masurarea ingredientelor folosim o cana de 250ml, aceeasi si pentru ingredientele solide si celelichide.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Tot ce trebuie sa stiti despre reteta:Pentru reteta de malai dulce cu fructe este ideal un malai grisat, mai fin.Pentru o prajitura cat mai fina, dati malaiul prin blender si il maruntiti si mai mult inainte defolosire.Puteti folosi alte fructe: mere, piersici, necatarine, ananas proaspat sau din compot, afine,zmeura, fructe congelate, mure.Este foarte important sa folositi un iaurt gras, cremos.