« Inapoi

Briose cu ricotta

Deserturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

50 Min.
(8)
Durată
Dificultate
8 Aprecieri
Briose cu ricotta
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 50 Min.

Incingem cuptorul la 160°C si tapetam cu hartiute speciale tava pentru muffins. Separam ouale. Batem albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie pana avem o spuma. Adaugam 100g zahar tos (jumatate din cantitate), treptat, lingura cu lingura. Trebuie sa avem o bezea tare, lucioasa.

Separat, amestecam galbenusurile, restul de zahar tos (celelalte 100g), coaja de portocala. Trebuie sa obtinem o crema groasa, ca o alifie. Adaugam ricotta, amestecam. Punem si fulgii de migdale, vanilia, faina, praful de copt. Amestecam foarte bine. Adaugam si bezeaua, amestecam cu spatula, cu miscari de sus in jos, de impaturire.

Distribuim compozitia uniform intre cele 12 forme. Coacem 25-35 min, in cuptorul incins la 160°C. Briosele sunt coapte cand sunt frumos rumenite si trec testul scobitorii – o scobitoare introdusa in mijlocul brioselor iese curata, fara urme de aluat.

Dupa ce se racesc foarte bine in tava, briosele cu ricotta pot si servite asa cum sunt sau pudrate cu zahar, unse cu dulceata sau crema de ciocolata. Sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Iata sfaturile ei: Poti pastra 1/3 din compozitie, in care sa pui o lingura cu varf de cacao si o lingura esenta de rom. Apoi, o data umplute formele cu aluatul “alb”, pui cate o lingurita din aluatul “negru”. Rezultatul? Niste foarte-frumusele briose marmorate! In loc de fulgi de migdale si coaja de portocala, poti folosi pentru a aromatize briosele coaja de lamaie, vanilie, esenta de migdale. Poti adauga stafide, nuci, merisoare, fructi proaspete taiate cubulete. Poti coace compozitia obtinuta si sub forma de chec, blat de tort sau pancakes (clatite americane).

Din cantitatile date ies exact 12 briose de marime standard sau 6 briose jumbo; un chec de marime standard sau un blat de tort cu diametrul de 20 cm. Este foarte important sa batem foarte bine spuma de albusuri, pana avem o bezea foarte tare, lucioasa si care nu cade in momentul in care intoarcem vasul cu fundul in sus.  O bezea foarte tare ne asigura niste briose foarte pufoase si aerate.