meriți să fii surprins
Briose cu gutui

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 bucati bucata Oua Ou
150 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
200 ml ml Lapte Lapte
100 ml ml Ulei Ulei
200 g g Faina Faina
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
12 lingurite lingurita Peltea de gutui Peltea de gutui
50 g g Nuca Nuca
(taiate)
20 g g Unt Unt
1 bucati bucata Gutui Gutuie
40 g g Zahar brun Zahar brun

Briose cu gutui

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(14)

Mod de preparare

Puneti intr-un bol ouale, zaharul, zaharul vanilinat si mixati bine. Adaugati laptele si uleiul mixand incontinuare. Apoi adaugati faina, praful de copt si amestecati cu ajutorul unei spatule.

Pregatiti o forma de briosa (cu 12 briose), adaugand hartii de copt pentru briose.

In fiecare forma de briosa adaugati o lingura de aluat, o lingurita de dulceata de gutui, cateva bucati denuca si iar o lingura de aluat. Procedati astfel pana terminati toata compozitia.

Bagati briosele la cuptor, la 180°C timp de 20 minute.

Intre timp, spalati gutuia, o curatati de coaja si o taiati cubulete mici.

Puneti untul intr-un vas, lasati-l sa se topeasca si apoi adaugati bucatelele de gutui. Caliti-le catevaminute si apoi adaugati si zaharul. Mai lasati cateva minute si luati-le de pe foc.

Cand briosele s-au racit putin, le scoateti si presatati bucatele de gutui caramelizate.

Pofta buna!