
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
2 bucati bucata | Oua Ou | |
150 g g | Zahar Zahar | |
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
200 ml ml | Lapte Lapte | |
100 ml ml | Ulei Ulei | |
200 g g | Faina Faina | |
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | |
12 lingurite lingurita | Peltea de gutui Peltea de gutui | |
50 g g | Nuca
Nuca (taiate) | |
20 g g | Unt Unt | |
1 bucati bucata | Gutui Gutuie | |
40 g g | Zahar brun Zahar brun |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBriose cu gutui
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Puneti intr-un bol ouale, zaharul, zaharul vanilinat si mixati bine. Adaugati laptele si uleiul mixand incontinuare. Apoi adaugati faina, praful de copt si amestecati cu ajutorul unei spatule.
Pregatiti o forma de briosa (cu 12 briose), adaugand hartii de copt pentru briose.
In fiecare forma de briosa adaugati o lingura de aluat, o lingurita de dulceata de gutui, cateva bucati denuca si iar o lingura de aluat. Procedati astfel pana terminati toata compozitia.
Bagati briosele la cuptor, la 180°C timp de 20 minute.
Intre timp, spalati gutuia, o curatati de coaja si o taiati cubulete mici.
Puneti untul intr-un vas, lasati-l sa se topeasca si apoi adaugati bucatelele de gutui. Caliti-le catevaminute si apoi adaugati si zaharul. Mai lasati cateva minute si luati-le de pe foc.
Cand briosele s-au racit putin, le scoateti si presatati bucatele de gutui caramelizate.
Pofta buna!