Briose cu gutui

Briose cu gutui
DificultateMedie
Timp de preparare40 min
Timp de gatire20 min

Mod de preparare

    Puneti intr-un bol ouale, zaharul, zaharul vanilinat si mixati bine. Adaugati laptele si uleiul mixand incontinuare. Apoi adaugati faina, praful de copt si amestecati cu ajutorul unei spatule.

    Pregatiti o forma de briosa (cu 12 briose), adaugand hartii de copt pentru briose.

    In fiecare forma de briosa adaugati o lingura de aluat, o lingurita de dulceata de gutui, cateva bucati denuca si iar o lingura de aluat. Procedati astfel pana terminati toata compozitia.

    Bagati briosele la cuptor, la 180°C timp de 20 minute.

    Intre timp, spalati gutuia, o curatati de coaja si o taiati cubulete mici.

    Puneti untul intr-un vas, lasati-l sa se topeasca si apoi adaugati bucatelele de gutui. Caliti-le catevaminute si apoi adaugati si zaharul. Mai lasati cateva minute si luati-le de pe foc.

    Cand briosele s-au racit putin, le scoateti si presatati bucatele de gutui caramelizate.

    Pofta buna!