
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
3 bucati bucata | Dovlecei Dovlecel | |
4 bucati bucata | Oua Ou | |
100 g g | Branza Grana Padano Branza Grana Padano | |
150 g g | Pesmet Pesmet | |
60 - 70 g g | Faina Faina | |
Sare Sare | ||
Piper Piper | ||
300 - 400 ml ml | Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listDovlecei pane
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Taiem dovleceii in rondele de 0.5 cm grosime. Saram dovleceii si ii lasam intr-o sita aproximativ 15-20 de minute.
Intre timp, batem ouale intr-un bol incapator, cu putina sare si piper. Adaugam treptat faina si amestecam pana avem un aluat omogen, de consistenta aluatului pentru clatite.
Intr-un alt vas amestecam pesmetul si parmesanul.
Tamponam cu un servetel de bucatarie rondelele de dovlecei. Le trecem prin amestecul de ou, apoi prin amestecul de pesmet si parmesan. Asezam feliile de dovlecel intr-o tava, pe hartie de copt si le lasam 10 minute sau pana se incinge uleiul. Astfel, crusta va fi si mai crocanta.
Prajim dovleceii in ulei incins, la foc mediu. Astfel se vor rumeni frumos pe ambele parti si se vor coace la interior.
Scoatem rondelele de dovlecei pane pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei. Sa va fie de cel mai bine!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.