meriți să fii surprins
Dovlecei pane

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

3 bucati bucata Dovlecei Dovlecel
4 bucati bucata Oua Ou
100 g g Branza Grana Padano Branza Grana Padano
150 g g Pesmet Pesmet
60 - 70 g g Faina Faina
Sare Sare
Piper Piper
300 - 400 ml ml Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit

Dovlecei pane

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(34)

Mod de preparare

Taiem dovleceii in rondele de 0.5 cm grosime. Saram dovleceii si ii lasam intr-o sita aproximativ 15-20 de minute.

Intre timp, batem ouale intr-un bol incapator, cu putina sare si piper. Adaugam treptat faina si amestecam pana avem un aluat omogen, de consistenta aluatului pentru clatite.

Intr-un alt vas amestecam pesmetul si parmesanul.

Tamponam cu un servetel de bucatarie rondelele de dovlecei. Le trecem prin amestecul de ou, apoi prin amestecul de pesmet si parmesan. Asezam feliile de dovlecel intr-o tava, pe hartie de copt si le lasam 10 minute sau pana se incinge uleiul. Astfel, crusta va fi si mai crocanta.

Prajim dovleceii in ulei incins, la foc mediu. Astfel se vor rumeni frumos pe ambele parti si se vor coace la interior.

Scoatem rondelele de dovlecei pane pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei. Sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.