meriți să fii surprins
Cartofi copti si ciuperci la cuptor cu crema de branza cu ierburi

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
5 linguri lingura Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
1 bucati bucata Crema de branza Crema de branza
300 g g Ciuperci Ciuperci
2 bucati bucata Cartofi albi noi Cartofi albi noi

Cartofi copti si ciuperci la cuptor cu crema de branza cu ierburi

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(7)

Mod de preparare

Se spala foarte bine cartofii si se lasa la uscat. Se aseaza apoi intr-o tava si se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline. Se presara putina sare, apoi tava se pune in cuptor pana se rumenesc cartofii. Sfat: intoarce cartofii dupa 15 minute pentru a se coace uniform.

Ciupercile se spala si se curata, apoi se asaza in tava unsa in prealabil cu ulei de masline. Se introduc si ele in cuptor (in paralel cu cartofii, pentru a fi gata in acelasi timp). Ciupercile vor lasa zeama si se vor micsora, asa ca vor trebui scurse atunci cand sunt scoase din cuptor.

Pe un platou se asaza atat cartofii copti cat si ciupecile rumenite. Cartofii se cresteaza pe mijloc si in fanta obtinuta se asaza crema de branza. Ciupercile se umplu si ele ele cu crema de branza, iar la final se orneaza cu frunze de marar si patrunjel proaspat.