
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Cartofi crocanti cu parmesan
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incepem prin a incinge cuptorul la treapta cea mai inalta pentru cuptorul clasic sau 220°C-230°C cu ventilatie pentru cuptorul electric.
Curatam cartofii de coaja si ii taiem in felii de 0.5 cm grosime. Daca folosim cartofi noi, putem sa ii spalam foarte bine cu o perie de sarma si sa ii feliem cu tot cu coaja.
Punem cartofii intr-un bol, ii amestecam cu ulei de masline, sare, piper, usturoi, patrunjel, 3 linguri de parmesan razuit. Amestecam foarte bine, astfel incat feliile de cartofi sa fie acoperite cu un strat uniform de condimente si ulei.
Asezam feliile de cartofi in tava, pe hartie de copt, intr-un singur strat. Coacem cartofii 15 minute, apoi ii scoatem, ii intoarcem pe cealalta parte si presaram deasupra restul de parmesan.
Dam la cuptor alte 15 minute sau pana cartofii sunt facuti (furculita intra usor in ei) si sunt rumeniti frumos. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stiti despre reteta: puteti folosi cartofi albi sau cartofi dulci, in functie de preferinte. La capitolul condimente, cea mai faina combinatie este parmesan-patrunjel-usturoi. Pentru o aroma subtila de usturoi, folositi praf de usturoi. Iar daca usturoiul nu este unul dintre condimentele preferate, il puteti inlocui cu ierburi aromatice: oregano, busuioc, rozmarin.