
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
200 g g | Piept de pui
Piept de pui (dezosat) | ||
1 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | |||
50 g g | Sunca presata Sunca presata | ||
1 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | ||
75 g g | Unt Unt | ||
60 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
400 ml ml | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | ||
Nucsoara
Nucsoara (dupa gust) | |||
Ulei de floarea-soarelui
Ulei de floarea-soarelui (dupa gust) | |||
2 bucati bucata | Oua Ou | ||
125 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCrochete de pui
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se spala pieptul de pui si se usuca prin tamponare. Apoi, se prajeste pe ambele parti timp de 8 - 10 minute. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la racit. Cand a ajuns la temperatura camerei se paseaza cu sunca taiata in bucatele astfel incat sa obtii o pasta.
Se decojeste ceapa, apoi se toaca in cuburi mici si se caleste in unt. Se adauga faina si se soteaza amestecand continuu dupa care se adauga laptele si se amesteca din nou. Se lasa la fiert 2 minute. Se adauga carnea si se lasa din nou 2 minute sa fiarba. Se condimenteaza bine cu nucsoara, sare si piper si se lasa la racit cca. 2 ore.
Se incinge uleiul in tigaie sau friteuza. Intre timp, se formeaza mici chiftelute din amestecul de carne obtinut anterior si se trec prin ouale batute si apoi prin faina. Se prajesc crochetele in ulei timp de 3 - 4 minute apoi se tamponeaza bine cu un prosop de bucatarie din hartie. Se pot servi calde sau reci.