meriți să fii surprins
Crochete de pui

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

200 g g Piept de pui Piept de pui
(dezosat)
1 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
50 g g Sunca presata Sunca presata
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
75 g g Unt Unt
60 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
400 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
Nucsoara Nucsoara
(dupa gust)
Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
(dupa gust)
2 bucati bucata Oua Ou
125 g g Faina alba de grau Faina alba de grau

Crochete de pui

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:30 h
(9)

Mod de preparare

Se spala pieptul de pui si se usuca prin tamponare. Apoi, se prajeste pe ambele parti timp de 8 - 10 minute. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la racit. Cand a ajuns la temperatura camerei se paseaza cu sunca taiata in bucatele astfel incat sa obtii o pasta.

Se decojeste ceapa, apoi se toaca in cuburi mici si se caleste in unt. Se adauga faina si se soteaza amestecand continuu dupa care se adauga laptele si se amesteca din nou. Se lasa la fiert 2 minute. Se adauga carnea si se lasa din nou 2 minute sa fiarba. Se condimenteaza bine cu nucsoara, sare si piper si se lasa la racit cca. 2 ore.

Se incinge uleiul in tigaie sau friteuza. Intre timp, se formeaza mici chiftelute din amestecul de carne obtinut anterior si se trec prin ouale batute si apoi prin faina. Se prajesc crochetele in ulei timp de 3 - 4 minute apoi se tamponeaza bine cu un prosop de bucatarie din hartie. Se pot servi calde sau reci.