
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
2 conserve conserva | Naut Naut | |
1 lingurite lingurita | Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu | |
60 g g | Tahini Tahini | |
60 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | |
2 linguri lingura | Zeama de lamaie Zeama de lamaie | |
1 bucati bucata | Avocado Avocado | |
Sare Sare | ||
Piper Piper | ||
2 catei catel | Usturoi Usturoi | |
1 lingurite lingurita | Chimen Chimen |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHummus cremos cu avocado
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Scurgem nautul din conserva si pastram lichidul. Il putem folosi mai tarziu pentru a ajuta consistenta hummus-ului.
Curatam boabele de naut de pielite, indepartand cat mai multe. Spalam apoi bine nautul si il punem la fiert in apa cu bicarbonat. Lasam sa fiarba 5 minute la foc mare, apoi scurgem din nou nautul.
Punem in blender nautul, avocado curatat de coaja, uleiul de masline, tahini, usturoiul trecut prin presa, sare si piper, zeama de lamaie. Amestecam foarte bine, la viteza mare. Din cand in cand oprim blenderul si amestecam cu spatula, astfel incat sa nu ramana bucati de naut pe peretii vasului.
In functie de consistenta pe care o dorim, putem adauga apa din conserva de naut sau ulei de masline.
Hummus cremos cu avocado este gata! Puteti sa il serviti cu bastonase din morcov, castravete, tije de apio/telina. Sa va fie de cel mai bine!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Tot ce trebuie sa stiti despre reteta: Unul dintre secretele unui hummus extraordinar de cremos este sa indepartati pielitele boabelor de naut. Chiar daca este un pas in plus, care necesita cateva minute, veti simti diferenta. Fie scoateti pielitele de pe fiecare bobita, fie le puneti intr-o oala, le amestecati bine cu mana si apoi indepartati cat mai mult din pielitele care se vor ridica la suprafata.
Un alt pas important este sa fierbeti nautul (chiar daca este deja fiert in conserva) in apa cu o lingurita de bicarbonat. E suficient sa dea un clocot bun, iar hummus-ul va fi super cremos.
Avocado adauga un plus de cremozitate si gust. Este important sa alegeti un avocado bine copt, care este usor moale cand il apasati cu degetul. Zeama de lamaie este foarte importanta, nu doar pentru gust dar si pentru ca, adaugand avocado in hummus, acesta va oxida.