
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listColtunasi cu branza
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un castron, puneti faina, sare, 1 ou, uleiul si apa. Amestecati si framantati cu mana indoind mereu aluatul sub podul palmei, aproximativ 5 minute, pana cand nu mai este necesara faina. Formati o bila din aluat, o inveliti in folie de plastic si o lasati sa se odihneasca timp de 20 de minute. Intre timp pregatiti umplutura si sosul.
Pentru umplutura, punem intr-un castron branza telemea, smantana, untul, mararul, oul si omogenizam bine si gata umplutura.Pentru sos, punem intr-un castron patrunjelul tocat, ceapa verde taiata, smantana si zeama de lamaie si gata si sosul.
Dupa cele 20 de minute in care s-a odihnit aluatul, il scoatem pe masa de lucru presarata cu putina faina, il intindem si formam cercuri cu ajutorul unui disc (daca nu aveti disc, puteti folosi un pahar). In centrul fiecarui disc puneti umplutura, indoiti si presati bine marginile pentru a nu se desface la fiert. Dupa ce ati presat cu degetele, luati o furculita si presati marginile. In felul acesta sunteti siguri ca nu se vor mai desface.
Dupa ce ati format coltunasii, puneti pe foc o oala cu apa in care adaugati putina sare si ii puneti la fiert. Ii lasati sa fiarba timp de 15 minute. Ei sunt gata cand s-au ridicat la suprafata.
Ii scoateti pe o farfurie cu ajutorul unei spumiere si apoi ii puneti intr-o tava antiaderenta unsa cu unt. Ii ungeti cu un galbenus de ou batut si ii bagati la cuptorul incalzit la 180 °C, timp de 15 minute sau pana cand se rumenesc.
Se servesc cu sosul preparat inainte. Pofta buna!