meriți să fii surprins
Sufleu de branza

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

500 g g Branza de vaca Branza de vaca
500 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
150 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
8 bucati bucata Oua Ou
1 linguri lingura Pesmet Pesmet
75 g g Unt Unt
50 g g Cascaval Edam Cascaval Edam
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
Piper negru Piper negru
(dupa gust )

Sufleu de branza

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(13)

Mod de preparare

1. Topim untul si incorporam faina; adaugam laptele rece si amestecam continuu la foc mic pana se formeaza o compozitie omogena (asemanatoare ciulamalei).

2. Lasam compozitia la racit. Intre timp batem albusurile spuma.

3. Dupa ce s-a racit compozitia de sos alb adaugam branza, galbenusurile si potrivim de sare si piper.

4. Incorporam usor abusurile batute.

5. Ungem o forma (vas de sticla termorezistent) cu unt, tapetam cu pesmet si turnam compozitia. Presaram cascavalul ras.

6. Incalzim cuptorul la temperatura de 180 gradeC si coacem sufleul timp de 30-35 de minute. Sufleul trebuie sa fie rumenit si crescut. Atentie, in timpul coacerii nu deschidem cuptorul, pentru ca se lasa compozitia. Il servim cald. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.