meriți să fii surprins
Somon cu crema de busuioc

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Busuioc Busuioc
300 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
2 bucati bucata Cartofi albi noi Cartofi albi noi
150 ml ml Smantana 20% Smantana 20%
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
Piper negru Piper negru
(dupa gust )
1 bucati bucata Oua Ou
40 g g Unt Unt
100 ml ml Vin alb Vin alb
4 bucati bucata Somon file Somon file

Somon cu crema de busuioc

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

25 min
(3)

Mod de preparare

1. Punem pe foc laptele impreuna cu frunzele de busuioc taiate marunt si le aducem aproape de punctul de fierbere.

2. Intre timp, fierbem cartofii in apa usor sarata si cand sunt aproape fierti ii adaugam in lapte, lasandu-i la foc moderat.

3. Cand devin sfaramiciosi trecem compozitia prin blender, apoi o punem din nou pe foc, adaugam smantana, potrivim de sare si piper si o lasam la cald.

4. Intre timp, topim untul la foc moderat si prajim somonul astfel incat sa ramana zemos.

5. Il stingem cu vin alb si il potrivim de sare.

6. Incalzim crema de busuioc si adaugam un ou batut si untul topit.

7. Asezam crema pe farfurie, punem somonul deasupra si ornam cu o frunza de busuioc. Buon appetito!

Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.