meriți să fii surprins
Chiftelute de ton

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

300 g g Ton Ton
(maruntit)
3 bucati bucata Oua Ou
20 g g Mustar Mustar
5 catei catel Usturoi Usturoi
0,5 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
Sare Sare
Piper Piper
200 ml ml Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit

Chiftelute de ton

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

0:30 min
(16)

Mod de preparare

Scurgem tonul foarte bine, intr-o sita fina sau un tifon. Trebuie sa apasam foarte bine tonul cu o lingura pana nu mai lasa deloc lichid. Punem tonul intr-un vas si adaugam restul ingredientelor: usturoiul trecut prin presa, mustarul, ouale, patrunjelul, sare si piper dupa gust. Amestecam totul foarte bine.

Daca avem o compozitie prea moale, inseamna ca tonul nu a fost scurs suficient de bine. Putem adauga o lingura e pesmet care va lega mai bine compozitia. Cu ajutoul unei linguri pentru inghetata, luam cate o portie pentru fiecare chifteluta. Le formam cu mana. Le prajim in ulei incins, pana sunt rumenite pe ambele parti. Scoatem chiftelutele pe hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Reteta de Chiftelute de ton va fi una preferata de intreaga familie! Sunt delicioase si calde si reci, iar daca alegeti sa le congelati, pur si simplu le lasati la decongelat pe blatul din bucatarie pana ajung la temperatura camerei, apoi le incalziti in cuptorul cu microunde sau in cuptorul incins la 180°C timp de 5-8 minute. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Tonul trebuie sa fie de foarte buna calitate pentru un gust cu adevarat special si tonul din conserva, indiferent ca este ton in ulei sau in suc propriu, trebuie foarte bine scurs. Pentru a ne asigura de asta, folosim o sita foarte fina sau un tifon si apasam tonul cu lingura pana nu mai lasa deloc lichid. Chiftelutele de ton stau foarte bine 4-5 zile la frigider si pana la 3 luni in congelator, asa ca puteti sa le pregatiti intr-o cantitate mai mare si sa le aveti la indemana pentru pranz, cina, pachetel.

Retete similare

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Painici cu pastrav somonat afumat, crema de branza si capere

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Painici cu pastrav somonat afumat, crema de branza si capere
0:25 min
(1)
Rulou de somon afumat cu crema de iaurt

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Rulou de somon afumat cu crema de iaurt
0:20 min
(0)
Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Steak de ton cu masline

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Steak de ton cu masline
1:00 h
(10)
Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Salau in stil englezesc

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Salau in stil englezesc
1:30 h
(15)
Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Somon in crusta cu piure de cartofi si salata de spanac Bio

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Somon in crusta cu piure de cartofi si salata de spanac Bio
1:30 h
(9)
Somon cu portocale si ierburi

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Somon cu portocale si ierburi
0:55 min
(17)
Carpaccio de somon

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Carpaccio de somon
0:30 min
(2)
Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Carpaccio de halibut

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Carpaccio de halibut
0:30 min
(7)
Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
File de salau cu sparanghel si sos de lamaie

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

File de salau cu sparanghel si sos de lamaie
1:00 h
(10)
Dorada la aburi si sos de iaurt

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Dorada la aburi si sos de iaurt
1:15 h
(1)
Frittata cu somon si branza

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Frittata cu somon si branza
0:45 min
(4)
Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Pastrav pe pat de sare

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Pastrav pe pat de sare
1:00 h
(3)
File de somon in crusta de migdale si ierburi

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

File de somon in crusta de migdale si ierburi
1:00 h
(8)
Crap gratinat cu mamaliga

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Crap gratinat cu mamaliga
1:30 h
(0)
Pastrav la cuptor cu sos mediteranean

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Pastrav la cuptor cu sos mediteranean
1:00 h
(1)