meriți să fii surprins
Fileuri de somon cu orez si sos mediteranean

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

65 g g Orez arborio Orez arborio
6 bucati bucata Masline Kalamata Masline Kalamata
Patrunjel Patrunjel
(dupa gust)
1 bucati bucata Ardei gras rosu Ardei gras rosu
2 linguri lingura Mazare Mazare
1 bucati bucata Limete Limeta
3 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
2 bucati bucata Somon file Somon file
1 linguri lingura Caju Caju

Fileuri de somon cu orez si sos mediteranean

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(6)

Mod de preparare

1. Puneti orezul la fiert intr-o cratita cu apa care sa-l acopere bine, peste nivelul orezului cu 4 degete. Amestecati din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Gustati-l pentru a vedea daca este facut: moale in exterior, dar mai tare in interior, adica al dente. Se poate fierbe si moale complet. Insa pentru al dente se fierbe 12 minute la foc mediu.

2. Dupa ce a fiert, puneti-l intr-o cratita incinsa cu jumatate din ardeiul rosu taiat felii si mazarea. Amestecati totul 2-3 minute la foc mediu.

3. Intre timp, intr-o tigaie incinsa puneti fileurile de somon si frigeti-le 5 minute pe fiecare parte (fileurile sa aiba 1-1,5 cm grosime). Se vor face bine in exterior si vor ramane suculente in interior.

4. Sosul se prepara astfel: amestecati patrunjelul, zeama de lime, uleiul de masline, maslinele, alunele caju prajite si sfaramate, sare si piper.

5. Serviti fileurile de somon peste orez, si deasupra turnati sosul.

Aceasta reteta este recomandata de Petru Buiuca.