
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
65 g g | Orez arborio Orez arborio | ||
6 bucati bucata | Masline Kalamata Masline Kalamata | ||
Patrunjel
Patrunjel (dupa gust) | |||
1 bucati bucata | Ardei gras rosu Ardei gras rosu | ||
2 linguri lingura | Mazare Mazare | ||
1 bucati bucata | Limete Limeta | ||
3 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | |||
2 bucati bucata | Somon file Somon file | ||
1 linguri lingura | Caju Caju |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listFileuri de somon cu orez si sos mediteranean
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Puneti orezul la fiert intr-o cratita cu apa care sa-l acopere bine, peste nivelul orezului cu 4 degete. Amestecati din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Gustati-l pentru a vedea daca este facut: moale in exterior, dar mai tare in interior, adica al dente. Se poate fierbe si moale complet. Insa pentru al dente se fierbe 12 minute la foc mediu.
2. Dupa ce a fiert, puneti-l intr-o cratita incinsa cu jumatate din ardeiul rosu taiat felii si mazarea. Amestecati totul 2-3 minute la foc mediu.
3. Intre timp, intr-o tigaie incinsa puneti fileurile de somon si frigeti-le 5 minute pe fiecare parte (fileurile sa aiba 1-1,5 cm grosime). Se vor face bine in exterior si vor ramane suculente in interior.
4. Sosul se prepara astfel: amestecati patrunjelul, zeama de lime, uleiul de masline, maslinele, alunele caju prajite si sfaramate, sare si piper.
5. Serviti fileurile de somon peste orez, si deasupra turnati sosul.
Aceasta reteta este recomandata de Petru Buiuca.