meriți să fii surprins
Salata ruseasca cu peste

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

200 g g Ton file Ton file
(in ulei de masline)
200 g g Sfecla rosie Sfecla rosie
(in otet)
400 g g Cartofi Cartof
150 g g Mazare Mazare
200 g g Morcovi Morcov
Maioneza Maioneza
(dupa gust)
1 bucati bucata Lamai Lamaie

Salata ruseasca cu peste

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:15 h
(36)

Mod de preparare

Salata ruseasca este similara salatei traditionale de boeuf cu legume fierte, taiate cuburi la aceeasi dimensiune, amestecate cu maioneza. Se fierb legumele in apa sarata, se racesc si se taie cuburi dupa preferinta, mai mari sau mai mici.

Se amesteca impreuna cu maioneza: se pot amesteca toate legumele intr-un bol cu maioneza sau se pot tine legumele separate pentru o salata in straturi. Important este ca legumele sa fie fierte corect si racite imediat sub jet de apa rece.

Pentru a se pastra fermitatea cartofilor puneti putin suc de lamaie proaspat stors in oala in care se fierb. Imediat ce legumele sunt racite, trebuie taiate cuburi si amestecate cu maioneza, apoi se asaza intr-un vas de sticla pe straturi sau se amesteca pur si simplu.

Se pot aseza pe primul strat morcovii, dupa aceea cartofii, mazarea, sfecla si deasupra fileul de ton foarte usor maruntit. Se serveste rece din frigider. Pofta buna!

Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu!