
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Rata Rata | |
50 g g | Scortisoara macinata Scortisoara macinata | |
25 g g | Piper negru Piper negru | |
250 ml ml | Sos de soia Sos de soia | |
150 ml ml | Ketchup Ketchup | |
150 ml ml | Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui | |
150 ml ml | Sos de stridii Sos de stridii | |
1 bucati bucata | Portocale Portocala | |
250 g g | Taitei chow mein Taitei chow mein | |
2 legaturi legatura | Ceapa verde Ceapa verde | |
150 ml ml | Ulei de seminte de susan Ulei de seminte de susan | |
250 g g | Castraveti Castravete | |
50 ml ml | Otet Otet | |
25 g g | Zahar Zahar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRata intreaga cu taitei Chow Mein
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se amesteca scortisoara, piperul, sosul de soia, ketchupul, uleiul de floarea-soarelui, sosul de stridii si coaja de la o portocala. Se omogenizeaza si se lasa rata intreaga la marinat cu baitul obtinut timp de 1 ora la frigider. Se baga la cuptorul incins la 140C acoperita cu o folie de aluminiu timp de 3 ore. Verificam rata daca este gatita. In cazul in care nu este gata, o mai lasam acoperita inca o jumatate de ora. Daca este gata, o ungem din nou cu bait si o lasam inca 10 minute la 250C fara folie.
Pentru garnitura fierbem taitei si ii tragem la tigaie cu ulei de susan. La final adaugam ceapa verde tocata marunt.
Facem si o salata de castraveti: curatam castravetii de coaja si de seminte, ii taiem cuburi mari si ii amestecam cu ulei de susan si otet frecat in prealabil cu zahar.
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.