meriți să fii surprins
Rata cu taitei Chow Mein

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Rata Rata
200 ml ml Ulei Ulei
1 varfuri varf Piper alb Piper alb
1 lingurite lingurita Sos de soia Sos de soia
2 linguri lingura Amidon Amidon
250 g g Taitei chow mein Taitei chow mein
2 bucati bucata Morcovi Morcov
200 g g Praz Praz
200 g g Telina Telina
2 bucati bucata Telina Telina
(chinezeasca)
2 bucati bucata Ceapa verde Ceapa verde
1 bucati bucata Ulei de seminte de susan Ulei de seminte de susan
2 bucati bucata Ardei iute Ardei iute
4 linguri lingura Sos de soia Sos de soia

Rata cu taitei Chow Mein

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(6)

Mod de preparare

1. Dezosam rata si o taiem cuburi mici, pe care le amestecam cu piperul, sosul de soia si amidonul.

2. Incingem uleiul, de preferat intr-un wok, punem rata si o prajim la foc iute, amestecand incontinuu cu ajutorul a doua bete chinezesti.

3. Intre timp, punem 2 litri de apa la fiert, iar cand apa clocoteste punem taiteii chinezesti la fiert conform indicatiilor producatorului, dupa care ii scurgem bine de apa.

4. Cand rata este aproape gata, scurgem uleiul si adaugam legumele taiate amestecand rapid (se vor taia julien, mai putin ardeii iuti, care trebuie maruntiti).

5. Dupa 2-3 minute adaugam taieteii si amestecam.

6. Adaugam uleiul de susan si sosul de soia, potrivim de gust si servim totul fierbinte.

Indicatii: Focul sa fie mare cam tot timpul prepararii. Sosul de soia este sarat, asadar nu mai adaugam sare.

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.