
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Rata Rata | ||
200 ml ml | Ulei Ulei | ||
1 varfuri varf | Piper alb Piper alb | ||
5 lingurite lingurita | Sos de soia Sos de soia | ||
2 linguri lingura | Amidon Amidon | ||
250 g g | Taitei chow mein Taitei chow mein | ||
2 bucati bucata | Morcovi Morcov | ||
200 g g | Praz Praz | ||
200 g g | Telina Telina | ||
2 bucati bucata | Telina
Telina (chinezeasca) | ||
2 bucati bucata | Ceapa verde Ceapa verde | ||
1 bucati bucata | Ulei de seminte de susan Ulei de seminte de susan | ||
2 bucati bucata | Ardei iute Ardei iute |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRata cu taitei Chow Mein
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Dezosam rata si o taiem cuburi mici, pe care le amestecam cu piperul, sosul de soia si amidonul.
2. Incingem uleiul, de preferat intr-un wok, punem rata si o prajim la foc iute, amestecand incontinuu cu ajutorul a doua bete chinezesti.
3. Intre timp, punem 2 litri de apa la fiert, iar cand apa clocoteste punem taiteii chinezesti la fiert conform indicatiilor producatorului, dupa care ii scurgem bine de apa.
4. Cand rata este aproape gata, scurgem uleiul si adaugam legumele taiate amestecand rapid (se vor taia julien, mai putin ardeii iuti, care trebuie maruntiti).
5. Dupa 2-3 minute adaugam taieteii si amestecam.
6. Adaugam uleiul de susan si sosul de soia, potrivim de gust si servim totul fierbinte.
Indicatii: Focul sa fie mare cam tot timpul prepararii. Sosul de soia este sarat, asadar nu mai adaugam sare.
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.