meriți să fii surprins
Creveti marinati in ceai, cu orez parfumat

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 bucati bucata Ceai Ceai
2 catei catel Usturoi Usturoi
20 g g Ghimbir Ghimbir
4 linguri lingura Sos de soia Sos de soia
460 g g Creveti Creveti
300 g g Morcovi Morcov
1 legaturi legatura Ceapa verde Ceapa verde
150 g g Telina Telina
200 g g Orez bob rotund Orez bob rotund
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
4 linguri lingura Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
Chilli fulgi Chilli fulgi
(dupa gust)
1 bucati bucata Limete Limeta
1 legaturi legatura Coriandru Coriandru

Creveti marinati in ceai, cu orez parfumat

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(2)

Mod de preparare

Peste plicurile de ceai verde se toarna 400 ml de apa clocotita, se lasa la infuzat 2 minute. Se indeparteaza plicurile, iar ceaiul se lasa sa se raceasca complet.

Usturoiul si ghimbirul se curata si se toaca. Se amesteca cu ceaiul rece si cu 2 linguri de sos de soia. Daca este necesar, din creveti se scot intestinele. Crevetii se spala, se sterg, se amesteca cu marinada, se acopera si se lasa la rece cel putin 3 ore.

Morcovii se curata si se taie bastonase subtiri. Ceapa verde si tulpina de telina se curata, se taie fasii. Orezul se fierbe in apa sarata clocotinda, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Crevetii se lasa sa se scurga, se pastreaza marinada. Legumele se calesc in 2 linguri de ulei fierbinte de floarea-soarelui, timp de 7 minute, intre timp se amesteca, se adauga 2-3 linguri de marinada si se lasa sa dea in clocot. Se potriveste gustul cu restul de sos de soia, chilli si zeama de lamaie verde. Se adauga orezul si se pune la cald.

Crevetii se prajesc pe o parte si pe alta in restul de ulei fierbinte, cca. 5 minute, se sting cu niste marinada. Se aseaza pe orezul cu legume si se presara cu coriandru tocat. Pofta buna!