
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCreveti marinati in ceai, cu orez parfumat
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Peste plicurile de ceai verde se toarna 400 ml de apa clocotita, se lasa la infuzat 2 minute. Se indeparteaza plicurile, iar ceaiul se lasa sa se raceasca complet.
Usturoiul si ghimbirul se curata si se toaca. Se amesteca cu ceaiul rece si cu 2 linguri de sos de soia. Daca este necesar, din creveti se scot intestinele. Crevetii se spala, se sterg, se amesteca cu marinada, se acopera si se lasa la rece cel putin 3 ore.
Morcovii se curata si se taie bastonase subtiri. Ceapa verde si tulpina de telina se curata, se taie fasii. Orezul se fierbe in apa sarata clocotinda, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Crevetii se lasa sa se scurga, se pastreaza marinada. Legumele se calesc in 2 linguri de ulei fierbinte de floarea-soarelui, timp de 7 minute, intre timp se amesteca, se adauga 2-3 linguri de marinada si se lasa sa dea in clocot. Se potriveste gustul cu restul de sos de soia, chilli si zeama de lamaie verde. Se adauga orezul si se pune la cald.
Crevetii se prajesc pe o parte si pe alta in restul de ulei fierbinte, cca. 5 minute, se sting cu niste marinada. Se aseaza pe orezul cu legume si se presara cu coriandru tocat. Pofta buna!