meriți să fii surprins
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

1 praf praf Sare de mare Sare de mare
100 g g Fulgi de nuca de cocos Fulgi de nuca de cocos
100 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
20 bucati bucata Oua Ou
300 g g Zahar Zahar
100 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
400 g g Unt Unt
2 miezuri miez Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
200 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra
50 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
200 ml ml Cafea instant Cafea instant
30 bucati bucata Biscuiti Biscuiti

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

4:00 h
(3)

Mod de preparare

Pentru blat: batem albusurile cu sarea si miezul de la pastaia de vanilie, pana avem o spuma. Adaugam zaharul treptat, lingura cu lingura. Batem pana avem o bezea lucioasa. Adaugam nuca de cocos si faina, le incorporam cu spatula, cu miscari de sus in jos, ca sa nu scoatem aerul din compozitie. Incingem cuptorul la 180°C, tapetam o tava de 25*35 cm cu hartie de copt. Coacem 2 foi. Coacem fiecare foaie 15-18 minute sau pana e frumos aurita si trece testul scobitorii.

Pentru crema: batem galbenusurile cu zaharul si vanilia pana avem o crema ca o alifie. Punem vasul pe foc, peste un alt vas cu apa, astfel incat sa fierbem crema pe abur. Adaugam laptele in fir subtire, amestecand cu telul. Fierbem la foc mic, pana avem o crema groasa, ca o budinca. O lasam sa se raceasca foarte bine, punand o folie alimentara deasupra, astfel incat sa atinga crema si aceasta sa nu faca o crusta. Separat, frecam untul spuma. Punem lingura cu lingura crema rece si amestecam. Dam crema rezultata la rece cel putin o ora inainte de folosire.

Pentru a asambla Prajitura de vis, folosim aceeasi tava in care am copt blatul. Spalam tava foarte bine si o tapetam cu folie alimentara, apoi punem primul blat cu cocos. Urmeaza un strat de crema de vanilie, jumatate din cantitatea de crema pregatita. Peste crema punem un strat de biscuiti inmuiati in cappuccino. Peste biscuiti punem stratul de ciocolata: topim 200g ciocolata si uleiul, pana ciocolata e topita si avem o glazura lucioasa. O turnam peste stratul de biscuiti si dam prajitura la rece, pentru a se intari complet. Peste stratul de ciocolata urmeaza restul de crema de vanilie si apoi al doilea blat cu nuca de cocos.

Prajitura trebuie acum sa stea in frigider cel putin 3-4 ore, de preferinta peste noapte. Puteti sa o pudrati cu zahar sau puteti sa faceti o glazura dde ciocolata ca si cea din interior pe care sa o intindeti peste prajitura. Pentru un gust contrastant, ati putea chiar sa topiti ciocolata alba pentru glazura. Pofta buna!

Sfaturi utile pentru reusita prajiturii:

- Puteti coace un singur blat cu nuca de cocos, pe care sa il taiati apoi in doua sau coaceti 2 foi individuale, astfel ies mai pufoase si mai groase.

- Pentru crema e foarte important sa folositi un unt de calitate, de minim 80% grasime.

- Pentru glazura si stratul de ciocolata din mijloc, puteti sa folositi ciocolata cu lapte sau cicolata amaruie.

- Pentru stratul de biscuiti puteti folosi cappuccino, dar si cafea putin indulcita si amestecata cu esenta de rom.

- Prajitura trebuie neaparat sa stea la rece peste noapte. Cand taiem prajitura, e bine sa folosim un cutit trecut prin apa fierbinte.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.