
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCartofi Dauphinoise
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Spalati, curatati si taiati cartofii in fasii subtiri.
Adaugati intr-un vas smanatana lichida, cateii de usturoi, cimbrul, sarea si piperul. Lasati pe foc pana da intr-un clocot, apoi lasati sa se infuzeze 15 minute, dupa care, strecurati.
Ungeti peretii unui vas termorezistent cu un catel de usturoi, apoi cu unt.
Puneti un strat de fasii de cartofi pe fundul vasului, asezonati cu sare si piper, adaugati din smantana lichida pregatita mai devreme, mai puneti un rand de cartofi, mai adaugati din smantana, asezonati din nou cu sare si piper, mai adaugati un rand de cartofi, smantana si tot asa pana ii terminati.
Deasupra, adaugati parmezan ras si branza cheddar rasa.
Dati la cuptor, la 160°C, timp de 40 minute sau pana se rumenesc frumos. Pofta buna!