meriți să fii surprins
Cartofi Dauphinoise

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

400 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
6 catei catel Usturoi Usturoi
1 lingurite lingurita Cimbru Cimbru
Piper Piper
Sare Sare
20 g g Unt Unt
1 kg kg Cartofi Cartof
50 g g Parmezan Parmezan
50 g g Branza Cheddar Branza Cheddar

Cartofi Dauphinoise

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(26)

Mod de preparare

Spalati, curatati si taiati cartofii in fasii subtiri.

Adaugati intr-un vas smanatana lichida, cateii de usturoi, cimbrul, sarea si piperul. Lasati pe focpana da intr-un clocot, apoi lasati sa se infuzeze 15 minute, dupa care, strecurati.

Ungeti peretiiunui vas termorezistent cu un catel de usturoi, apoi cu unt.

Puneti un strat de fasii de cartofi pe fundul vasului, asezonati cu sare si piper, adaugati dinsmantana lichida pregatita mai devreme, mai puneti un rand de cartofi, mai adaugati dinsmantana, asezonati din nou cu sare si piper, mai adaugati un rand de cartofi, smantana si totasa pana ii terminati.

Deasupra, adaugati parmezan ras si branza cheddar rasa.

Dati la cuptor, la 160°C, timp de 40 minute sau pana se rumenesc frumos. Pofta buna!