meriți să fii surprins
Orez cu lamaie si creveti

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

200 g g Orez rosu Orez rosu
100 g g Ceapa Ceapa
100 g g Morcovi Morcov
100 g g Ardei gras Ardei gras
Ardei iute Ardei iute
60 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
600 g g Creveti Creveti
(rosii, argentinieni)
2 bucati bucata Lamai Lamaie
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel

Orez cu lamaie si creveti

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(19)

Mod de preparare

Spalam bine orezul rosu si il lasam sa se scurga de apa.

Intr-o tigaie incinsa punem la calit in ulei de masline ceapa, morcovii si ardeiul gras, toate tocate cuburi mici, adaugam ardeiul iute si lasam sa se caleasca bine.

Adaugam orezul, sotam, apoi adaugam si crevetii si punem apa cat sa acopere cu doua degete ingredientele. Punem un capac si lasam sa fiarba pana cand orezul este fiert.

Spalam bine lamaile, radem coaja si stoarcem sucul.

Imediat ce orezul este gatit, adaugam coaja rasa si sucul de lamaie, amestecam bine, asezonam cu sare si piper si presaram patrunjelul tocat marunt.

Spor la gatit!

Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.