
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
6 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus | |
200 g g | Zahar tos Zahar tos | |
500 ml ml | Lapte proaspat 3.5% Lapte proaspat 3.5% | |
1 bucati bucata | Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie | |
200 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listInghetata de vanilie facuta in casa
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un castron incapator mixam galbenusurile impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare (aproximativ 8-9 minute, cu mixerul la viteza mare).
Separat, punem la fiert laptele impreuna cu miezul si pastaia de vanilie. Incalzim foate bine laptele, insa fara a-l fierbe. Acoperim vasul si lasam laptele deoparte 10 minute, sa se racoreasca si sa se infuzeze vanilia.
Turnam laptele peste compozitia de galbenusuri, mixam pana avem un amestec bine omogenizat, apoi transferam totul intr-o cratita pe foc mic. Fierbem totul aproximativ 15 minute, pana compozitia de inghetata se ingroasa, amestecand des. Cum ne dam seama cand este gata? Pe spatele lingurii ramane un strat gros, consistent de compozitie. Turnam compozitia intr-un bol de sticla sau inox.
Pregatim un bol incapator in care punem gheata. Peste gheata punem bolul cu inghetata pregatita anterior si o lasam sa se raceasca complet.
Intre timp amestecam smantana pentru frisca pana se intareste. Pentru cele mai bune rezultate tine smantana la congelator 10-15 minute.
Amestecam frisca batuta cu compozitia racita, pregatita anterior. Turnam inghetata intr-o caserola si punem caserola la congelator. Daca folosim un aparat pentru inghetata, acum e momentul sa il folosim.
Pentru o inghetata fara ace de gheata, scoatem caserola dupa 2 ore de stat in congelator si amestecam in inghetata foarte bine, de preferinta cu mixerul. Bineinteles, putem face acest lucru si cu o furculita. Punem din nou caserola la congelator, iar dupa 2-3 ore inghetata este numai buna de savurat. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stiti despre reteta: aceasta reteta este una de baza, de la care puteti explora noi si noi retete de inghetata, in functie de gusturile voastre si ingredientele pe care le aveti la indemana. Daca vrei inghetata de ciocolata, pur si simplu adauga ciocolata topita in compozitie. Daca vrei inghetata de fructe, adauga piure din fructele preferate o data cu frisca batuta. Pentru un contrast de texturi, poti adauga in inghetata bucatele de biscuiti, stafide si alte fructe deshidratate sau chiar chipsuri de ciocolata. Daca adaugi si putina menta proaspata maruntita, inghetata va avea si un efect racoritor si revigorant.
Inghetata de vanilie facuta in casa este perfecta pentru a fi servita in cupe sau in cornete. Inainte de a pune inghetata in cupe, pune cupele 3-4 minute la frigider. Astfel, inghetata nu se va topi foarte repede.