
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Inghetata de ciocolata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Inainte de a face inghetata, daca folositi masina de inghetata, nu uitati sa tineti vasul ei la congelator cel putin 12 ore, de preferinta de pe o zi pe alta, ca sa fie bine inghetat, da?
Pentru inceput, punem laptele, miezul si teaca de la batonul de vanilie pe foc si le lasam pana incep sa apara margelute pe margine. Laptele nu trebuie sa fiarba, vrem doar sa il infuzam cu vanilia, da? Apoi, strrecuram laptele intr-un bol si il lasam sa se racoreasca.
Intre timp, frecam galbeusurile cu zaharul tos pana avem o crema alba, de consistenta unei alifii si in care granulele de zahar abia se mai simt daca frecam spuma intre degete. Turnam apoi laptele, in fir subtire, amestecand in continuu, pana tot laptele este incorporat si nu avem cocoloase. Punem totul intr-un bol termorezistent si il asezam peste o oala in care fierbe apa.
Punem si ciocolata rupta bucatele si amestecam bine cu telul, la foc mediu, pana ciocolata este topita. Crestem focul si continuam sa amestecam crema la baie de aburi 15-20 min, pana incepe sa se ingroase. E gata cand crema glazureaza spatele lingurii, dar totusi cade de pe lingura.
Lasam amestecul sa se raceasca la temperatura camerei, apoi il dam la frigider 5-6 ore. Mutam apoi amestecul in masina de inghetata si il amestecam 30 min.
Mutam inghetata intr-o caserola inchisa ermetic si o dam la congelator minim o ora si jumatate inainte de servire.Stiu, cele 2 ore in care trebuie sa stea la rece vor trece greu...dar va asigur ca merita asteptarea!
Este o inghetata extrem de ciocolatoasa si cremoasa! Daca doriti, cu 5 minute inainte de a opri aparatul puteti adauga fistic, nuci, alune de padure si chiar fructe confiate. Sa va fie de cel mai bine :)
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.