meriți să fii surprins
Inghetata cu zmeura si frisca

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

2 bucati bucata Oua Ou
200 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
200 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
70 g g Zahar pudra Zahar pudra
300 g g Zmeura Zmeura
50 g g Bomboane Bomboane

Inghetata cu zmeura si frisca

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(5)

Mod de preparare

Inainte de a incepe, sa va spun cateva secrete sau tips&trics; daca vreti :) Mai intai despre masina de facut inghetata Silver Crest - este foarte important sa respectati instructiunile de utilizare si sa tineti vasul masinii de inghetata 24 de ore in congelator inainte de folosire si scoateti-i numai inainte de a pune inghetata in el. La fel si inghetata pregatita trebuie sa fie foarte bine racita inainte de a fi introdusa in aparat. Asa, ne asiguram ca inghetata se intareste si este, totodata, cremoasa. Inghetata e cu atat mai cremoasa cu cat ingredientele folosite (frisca, lapte, galbenusuri) sunt de mai buna calitate si cu un continut mare de grasime. In plus, daca folositi smantana pentru frisca Pilos, cea in cutiuta rosie, care este absolut minunata, va sugerez sa o tineti in frigider min 5-6 ore inainte de a o bate (daca o bateti) sau 15-20 min la congelator :) Daca folositi fructe congelate, nu le lasati sa se decongeleze de tot inainte de folosirea la inghetata. Cu cat mai reci, cu atat mai bine :)

Batem galbenusurile cu zaharul pana afem o crema de consistenta unei alifii. Adaugam laptele si amestecam bine cu mixerul.

Batem frisca foarte bine, pana se intareste, apoi o punem peste amestecul de lapte si amestecam cu o spatula. Dam zmeura congelata (fara a o decongela inainte) prin blender pana avem un puree fin, pe care apoi il trecem printr-o cita pentru a indeparta sambureii de la zmeura.

Amestecul rezultat, viitoarea inghetata cum ar veni :) se da la frigider 2-3 ore pentru a fi foarte rece cand o turnam in aparat. O turnam apoi in aparat, il pornim si asteptam 40-45 min...desi stiu ca va fi foarte greu, pentru ca, pe masura ce aparatul merge si inghetata incepe sa se intareasca, e din ce in ce mai greu sa ne abtinem sa nu smulgem capacul si sa o devoram cu lingurita, direct din aparat :)

Dar, daca sunteti cuminti si mai asteptati putin, puteti sa mancati o inghetata de zmeura cu frisca absolut delicioasa :) Si pentru a fi si mai simpatica, o servim alaturi de un strat de biscuiti cu ovaz Tastino si ii decoram cu Jelly Beans Mcennedy (eu i-am ales cu grija numai pe cei in nuante de fetite :) )

Pofta buna dragilor, sa avem o vara calda si insorita, ca acum avem cu ce ne racori!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.