
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listInghetata surpriza
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Se despart albusurile oualor de galbenus. Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Se incinge cuptorul la 280 grade C. Zaharul se infierbanta pe foc cu putin zeama de lamaie si putin apa (2 linguri). Albusurile se bat cu mixerul pana se formeaza o spuma alba si se toarna incet zaharul fierbinte amestecand rapid.
2. Se impart in 4 piscoturile de sampanie. O parte se aseaza pe un platou (in rand), peste care se pune inghetata. Se acopera pe lateral si deasupra cu piscoturi.
3. Se acopera totul cu bezea si se introduce la cuptor timp de 3-4 minute (pana se rumenste putin bezeaua).
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.