meriți să fii surprins
French toast cu cozonac si caramel

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

2 bucati bucata Oua Ou
100 ml ml Lapte Lapte
80 g g Zahar brun Zahar brun
4 felii felie Cozonac Cozonac
250 g g Unt sarat Unt sarat
200 g g Zahar Zahar
30 ml ml Vinars Vinars
80 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
100 g g Miez de nuca Miez de nuca
4 linguri lingura Miere Miere

French toast cu cozonac

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

20 min
(16)

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul brun si laptele si lasam feliile de cozonac la inmuiat peste noapte in baia de ou, la frigider.

Pentru a prepara caramelul, topim zaharul intr-o craticioara, iar cand este complet topit il flambam folosind vinars.

Adaugam smantana de gatit, o incorporam si la final adaugam 50 de grame de unt.

Lasam caramelul sa se raceasca, iar intr-o tigaie intinsa punem la topit untul sarat, apoi asezam feliile de cozonac la prajit. Le prajim bine pe ambele parti.

Dupa ce am prajit toate feliile de cozonac, le ungem cu unt si le stropim cu miere si caramel, dupa gust. Putem presara si nuca pisata cand totul este gata!

Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.

2 oferte

Miere de ManukaMiere de Manuka
Miere de Manuka
28.11 - 04.12
49,99Lei
MiereMiere
Miere
05.12 - 11.12
15,99Lei