
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
2 bucati bucata | Oua Ou | |
100 ml ml | Lapte Lapte | |
80 g g | Zahar brun Zahar brun | |
4 felii felie | Cozonac Cozonac | |
250 g g | Unt sarat Unt sarat | |
200 g g | Zahar Zahar | |
30 ml ml | Vinars Vinars | |
80 ml ml | Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit | |
100 g g | Miez de nuca Miez de nuca | |
4 linguri lingura | Miere Miere |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFrench toast cu cozonac
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Batem ouale cu zaharul brun si laptele si lasam feliile de cozonac la inmuiat peste noapte in baia de ou, la frigider.
Pentru a prepara caramelul, topim zaharul intr-o craticioara, iar cand este complet topit il flambam folosind vinars.
Adaugam smantana de gatit, o incorporam si la final adaugam 50 de grame de unt.
Lasam caramelul sa se raceasca, iar intr-o tigaie intinsa punem la topit untul sarat, apoi asezam feliile de cozonac la prajit. Le prajim bine pe ambele parti.
Dupa ce am prajit toate feliile de cozonac, le ungem cu unt si le stropim cu miere si caramel, dupa gust. Putem presara si nuca pisata cand totul este gata!
Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.