meriți să fii surprins
Paine cu usturoi si ierburi aromatice

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

430 ml ml Apa Apa
10 g g Zahar Zahar
7 g g Drojdie Drojdie
15 g g Sare grunjoasa Sare grunjoasa
680 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
Cimbru Cimbru
(dupa gust)
Usturoi Usturoi
(dupa gust)
Ulei de masline Ulei de masline
(dupa gust)

Paine cu usturoi si ierburi aromatice

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(8)

Mod de preparare

Marunteste usturoiul si cimbrul.

Pregatirea aluatului: Cerne faina, sarea, drojdia si zaharul intr-un vas mare. Fa o adancitura in centrul amestecului si toarna apa. Amesteca faina, incepand din exterior spre interior, pana cand aluatul capata forma unei bile. Cand compozitia este gata, pune-o pe o suprafata presarata cu faina si framant-o timp de 10 minute, pana cand devine omogena si elastica. Ca alternativa, poti folosi un robot de bucatarie pentru a framanta aluatul timp de 10 minute, la viteza mica.

Formeaza o bila din aluat si pune-o intr-un vas din sticla, uns cu putin ulei. Acopera vasul cu un servet de bucatarie umezit si pune-l intr-un loc cald, pana cand isi dubleaza volumul. Dupa ce s-a dospit, framanta-l usor si apoi asaza-l intr-o tava de copt unsa. Lasa-l din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Taie in doua un aluat pregatit si dospit pentru paine si intinde fiecare bucata, astfel incat sa se alungeasca si sa se subtieze. Impleteste bucatile intre ele, de doua ori, apoi pune painea rezultata intr-o tava de copt unsa. Aplica cu pensula ulei de masline Primadonna si presara din belsug usturoi si cimbru proaspat maruntit. Coace pana cand painea devine crocanta si aurie.