
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
430 ml ml | Apa Apa | |
10 g g | Zahar Zahar | |
7 g g | Drojdie Drojdie | |
15 g g | Sare grunjoasa Sare grunjoasa | |
680 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
Cimbru
Cimbru (dupa gust) | ||
Usturoi
Usturoi (dupa gust) | ||
Ulei de masline
Ulei de masline (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPaine cu usturoi si ierburi aromatice
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Marunteste usturoiul si cimbrul.
Pregatirea aluatului: Cerne faina, sarea, drojdia si zaharul intr-un vas mare. Fa o adancitura in centrul amestecului si toarna apa. Amesteca faina, incepand din exterior spre interior, pana cand aluatul capata forma unei bile. Cand compozitia este gata, pune-o pe o suprafata presarata cu faina si framant-o timp de 10 minute, pana cand devine omogena si elastica. Ca alternativa, poti folosi un robot de bucatarie pentru a framanta aluatul timp de 10 minute, la viteza mica.
Formeaza o bila din aluat si pune-o intr-un vas din sticla, uns cu putin ulei. Acopera vasul cu un servet de bucatarie umezit si pune-l intr-un loc cald, pana cand isi dubleaza volumul. Dupa ce s-a dospit, framanta-l usor si apoi asaza-l intr-o tava de copt unsa. Lasa-l din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Taie in doua un aluat pregatit si dospit pentru paine si intinde fiecare bucata, astfel incat sa se alungeasca si sa se subtieze. Impleteste bucatile intre ele, de doua ori, apoi pune painea rezultata intr-o tava de copt unsa. Aplica cu pensula ulei de masline Primadonna si presara din belsug usturoi si cimbru proaspat maruntit. Coace pana cand painea devine crocanta si aurie.