
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
400 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
1 plicuri plic | Drojdie Drojdie | |
2 linguri lingura | Sare Sare | |
120 ml ml | Apa
Apa (calduta) | |
3 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline |
topping
Ceapa rosie Ceapa rosie | ||
Rosii cherry Rosii cherry | ||
Crema de branza Crema de branza | ||
Conserva de ton
Conserva de ton (ulei de masline) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLipii de casa
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Punem toate ingredientele pentru blat in robotul de bucatarie. Amestecam, folosind cutitul de plastic pentru aluat, pana avem un aluat omogen, care se strange intr-o bila. Mutam aluatul pe masa pudrata cu faina, framantam pentru a-i da o forma rotunda. Asezam aluatul intr-un bol curat, uns cu putin ulei de masline. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 30 minute.
Taiem aluatul in 6 partii egale. Pe masa unsa cu putin ulei de masline, rulam cu ajutorul sucitorului lipii de 10x20cm si 2-3mm grosime. Coacem lipiile in tigaia grill, la foc moderat spre mic, pana sunt frumos rumenite pe ambele parti si isi tripleaza grosimea intiala. Puteti folosi si o tigaie normala, dar tigara grill le da lipiilor acele urme frumoase si le face mai aspectuoase.
O data coapte, lipiile sunt gata sa fie servite, ca atare, simple, dar si in loc de paine sau cu diverse topping-uri. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stii despre reteta: fie ca doriti sa le serviti simple, cu topping-uri clasice sau moderne, lipiile de casa sunt o alternativa minunata la painea clasica sau franzela. Le poti pregati chiar tu, nu au nevoie de timp de dospire si le poti tranforma usor chiar si in blat pentru pizza. Le ungi cu putin sos de rosii, pui cateva felii de mozzarella si salamul preferat, felii de ciuperci sau ardei si dai totul la cuptorul incins la 200°C timp de 10 minute. Pizza pe lipie e gata!