
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
30 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | ||
1 linguri lingura | Malai Malai | ||
60 ml ml | Melasa Melasa | ||
60 g g | Miez seminte de floarea-soarelui Miez seminte de floarea-soarelui | ||
3 g g | Chimen Chimen | ||
3 g g | Chimen
Chimen (chimion intreg) | ||
12 g g | Praf de copt Praf de copt | ||
250 g g | Faina de hrisca Faina de hrisca | ||
500 g g | Faina de secara Faina de secara | ||
375 ml ml | Apa Apa |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPaine de secara cu seminte
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Cerne faina si amestec-o cu, praful de copt si 5g de sare. Combina intre ele jumatate din semintele de chimion si chimen Mikado, iar melasa cu malaiul amestecat cu apa. Intre timp, dilueaza uleiul de masline cu 375 ml de apa. Facem o adancitura in centrul ingredientelor uscate si amesteca lichidul pana se omogenizeaza compozitia.
Transferam amestecul intr-o tava pentru franzele, bine unsa. Apoi, ungem o lingura cu ulei de masline, folosim dosul lingurii pentru a uniformiza aluatul. Presaram cu restul de seminte si coace in cuptorul preincalzit la 170°C, timp de o ora sau pana cand aluatul nu se mai lipeste de scobitoare.
Lasa painea cu seminte sa se raceasca in tava, apoi serveste-o in diverse combinatii, oricand simti nevoie de o gustare sanatoasa.