meriți să fii surprins
Paine de secara cu seminte

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

30 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
1 linguri lingura Malai Malai
60 ml ml Melasa Melasa
60 g g Miez seminte de floarea-soarelui Miez seminte de floarea-soarelui
3 g g Chimen Chimen
3 g g Chimen Chimen
(chimion intreg)
12 g g Praf de copt Praf de copt
250 g g Faina de hrisca Faina de hrisca
500 g g Faina de secara Faina de secara
375 ml ml Apa Apa

Paine de secara cu seminte

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:15 h
(4)

Mod de preparare

Cerne faina si amestec-o cu, praful de copt si 5g de sare. Combina intre ele jumatate din semintele de chimion si chimen Mikado, iar melasa cu malaiul amestecat cu apa. Intre timp, dilueaza uleiul de masline cu 375 ml de apa. Facem o adancitura in centrul ingredientelor uscate si amesteca lichidul pana se omogenizeaza compozitia.

Transferam amestecul intr-o tava pentru franzele, bine unsa. Apoi, ungem o lingura cu ulei de masline, folosim dosul lingurii pentru a uniformiza aluatul. Presaram cu restul de seminte si coace in cuptorul preincalzit la 170°C, timp de o ora sau pana cand aluatul nu se mai lipeste de scobitoare.

Lasa painea cu seminte sa se raceasca in tava, apoi serveste-o in diverse combinatii, oricand simti nevoie de o gustare sanatoasa.

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei