
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
300 g g | Ficat de pui Ficat de pui | |
150 ml ml | Lapte proaspat 3.5% Lapte proaspat 3.5% | |
2 bucati bucata | Oua Ou | |
120 g g | Unt Unt | |
Sare
Sare (dupa gust) | ||
Piper
Piper (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPate de ficat
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Ficatul este spalat si curatat astfel incat sa nu ramana urme de fiere care ar putea sa amarasca preparatul.
Dupa spalare, pentru fragezirea carnii, aceasta se tine cateva ore in lapte.
Se pune la fiert apa cu sare pana da in clocot, iar apoi se adauga ficatul si se lasa la fiert in jur de 10 minute dupa care se inteapa ficatul cu o furculita. Daca este suficient de fiert, se stinge focul, se acopera cratita, iar ficatul se lasa la racit in apa in care a fiert.
Ficatul rece se scurge bine de apa si se da prin masina de tocat alaturi de cele 2 galbenusuri rascoapte.
Pasta obtinuta se pune intr-un castron si se freaca bine impreuna cu cele 100 de grame de unt, la care se adauga sare si piper dupa gust.
Vin recomandat: Pinot Blanc Lyon.
Pofta buna!