
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
230 g g | Creveti Creveti | |
2 catei catel | Usturoi Usturoi | |
3 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | ||
5 foi foaie | Gelatina alimentara Gelatina alimentara | |
200 ml ml | Vin alb Vin alb | |
300 ml ml | Concentrat de legume Concentrat de legume | |
0,5 lingurite lingurita | Zahar Zahar | |
Busuioc
Busuioc (cat cuprinde) | ||
100 g g | Paine ciabatta Paine ciabatta |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCreveti in aspic cu busuioc
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Crevetii se lasa sa se decongeleze, se decorticheaza, se spala si se tamponeaza pentru a-i usca. Usturoiul se curata si se taie feliute. Se prajeste impreuna cu crevetii, de jur imprejur, intr-o lingura de ulei fierbinte, timp de 2-3 minute, la foc puternic. Se condimenteaza cu sare si piper si se scot din tigaie.
Gelatina se inmoaie in apa rece. Grasimea rezultata in urma prajirii se stinge cu vin si concentrat de legume, se da in clocot si se lasa sa fiarba la foc mic cca. 5 min. Se potriveste gustul cu sare, piper si zahar si se lasa putin la racit. Gelatina se stoarce si se dizolva in aceasta compozitie pentru aspic. Se culeg 2/3 din frunzulitele de busuioc, se taie fasii, se adauga si se amesteca.
Crevetii se repartizeaza in 4 forme (de cate 150 ml), se toarna pe deasupra aspicul de vin, pana ce acestia sunt acoperiti, si se lasa la racit cca. 4 ore, pana cand aspicul se intareste.
Pentru servire se taie ciabatta in felii subtiri de cate 1 cm, care se prajesc in restul de ulei fierbinte, cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin crocante. Se condimenteaza cu sare si piper. Aspicul se rastoarna din forme pe farfurii, se adauga feliile de ciabatta si se orneaza cu restul de frunzulite de busuioc. Pofta buna!