meriți să fii surprins
Creveti in aspic cu busuioc

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

230 g g Creveti Creveti
2 catei catel Usturoi Usturoi
3 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
5 foi foaie Gelatina alimentara Gelatina alimentara
200 ml ml Vin alb Vin alb
300 ml ml Concentrat de legume Concentrat de legume
0,5 lingurite lingurita Zahar Zahar
Busuioc Busuioc
(cat cuprinde)
100 g g Paine ciabatta Paine ciabatta

Creveti in aspic cu busuioc

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(3)

Mod de preparare

Crevetii se lasa sa se decongeleze, se decorticheaza, se spala si se tamponeaza pentru a-i usca. Usturoiul se curata si se taie feliute. Se prajeste impreuna cu crevetii, de jur imprejur, intr-o lingura de ulei fierbinte, timp de 2-3 minute, la foc puternic. Se condimenteaza cu sare si piper si se scot din tigaie.

Gelatina se inmoaie in apa rece. Grasimea rezultata in urma prajirii se stinge cu vin si concentrat de legume, se da in clocot si se lasa sa fiarba la foc mic cca. 5 min. Se potriveste gustul cu sare, piper si zahar si se lasa putin la racit. Gelatina se stoarce si se dizolva in aceasta compozitie pentru aspic. Se culeg 2/3 din frunzulitele de busuioc, se taie fasii, se adauga si se amesteca.

Crevetii se repartizeaza in 4 forme (de cate 150 ml), se toarna pe deasupra aspicul de vin, pana ce acestia sunt acoperiti, si se lasa la racit cca. 4 ore, pana cand aspicul se intareste.

Pentru servire se taie ciabatta in felii subtiri de cate 1 cm, care se prajesc in restul de ulei fierbinte, cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin crocante. Se condimenteaza cu sare si piper. Aspicul se rastoarna din forme pe farfurii, se adauga feliile de ciabatta si se orneaza cu restul de frunzulite de busuioc. Pofta buna!