Supa de cocos picanta cu creveti si coriandru

Supa de cocos picanta cu creveti si coriandru

DificultateScazuta
Gatire45 min

Mod de preparare

    Pregatiri: Crevetii se curata de maruntaie, insa se pastreaza cu capul si invelisul exterior. Tulpina de lemongrass (verbina de India) se zdrobeste, iar ghimbirul de curata si se taie fin, la fel ca si usturoiul. Ardeiul iute se toaca inele iar limes-ul se razuie de coaja si se stoarce pentru zeama.

    Preparare: Incalziti o lingura de ulei de susan intr-un wok si prajiti crevetii, amestecand constant. Adaugati lemongrass-ul, ghimbirul si usturoiul, si stingeti cu supa de pui. Acoperiti si lasati sa se odihneasca 20 de minute, apoi treceti prin sita.Incalziti uleiul ramas intr-o alta tigaie si prajiti crevetii la temperatura ridicata. Adaugati pasta de curry si inelele de chili si stingeti cu supa si laptele de cocos. Adaugati coaja de lamaie si lasati sa scada 2 minute, apoistingeti focul. Asezonati cu zeama de lime si sosul de peste, amestecati si coriandrul si serviti supa!