meriți să fii surprins
Supa de cocos picanta cu creveti si coriandru

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

3 linguri lingura Ulei de seminte de susan Ulei de seminte de susan
16 bucati bucata Creveti Creveti
(nedecorticati)
1 bucati bucata Lemongrass Lemongrass
2 bucati bucata Ghimbir Ghimbir
2 catei catel Usturoi Usturoi
400 ml ml Supa de pui Supa de pui
2 linguri lingura Pasta de curry Pasta de curry
1 bucati bucata Ardei iute Ardei iute
400 ml ml Lapte de cocos Lapte de cocos
1 bucati bucata Limete Limeta
2 linguri lingura Sos de peste Sos de peste
3 linguri lingura Coriandru Coriandru

Supa de cocos picanta cu creveti si coriandru

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(5)

Mod de preparare

Pregatiri: Crevetii se curata de maruntaie, insa se pastreaza cu capul si invelisul exterior. Tulpina de lemongrass (verbina de India) se zdrobeste, iar ghimbirul de curata si se taie fin, la fel ca si usturoiul. Ardeiul iute se toaca inele iar limes-ul se razuie de coaja si se stoarce pentru zeama.

Preparare: Incalziti o lingura de ulei de susan intr-un wok si prajiti crevetii, amestecand constant. Adaugati lemongrass-ul, ghimbirul si usturoiul, si stingeti cu supa de pui. Acoperiti si lasati sa se odihneasca 20 de minute, apoi treceti prin sita.Incalziti uleiul ramas intr-o alta tigaie si prajiti crevetii la temperatura ridicata. Adaugati pasta de curry si inelele de chili si stingeti cu supa si laptele de cocos. Adaugati coaja de lamaie si lasati sa scada 2 minute, apoistingeti focul. Asezonati cu zeama de lime si sosul de peste, amestecati si coriandrul si serviti supa!