meriți să fii surprins
Creveti prajiti cu ghimbir si fructe

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Salata verde Salata verde
1 bucati bucata Mango Mango
3 linguri lingura Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit
1 bucati bucata Lamai Lamaie
250 g g Creveti Creveti
20 g g Ghimbir Ghimbir
2 linguri lingura Miere Miere
2 linguri lingura Sos de soia Sos de soia
1 bucati bucata Kaki Kaki

Creveti prajiti cu ghimbir si fructe

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:30 h
(6)

Mod de preparare

Cozile de creveti se lasa la decongelat, daca e cazul se indeparteaza intestinul negru, se spala si se sterg prin tamponare. Se curata ghimbirul si se toaca marunt. Se amesteca zeama de lamaie verde cu miere, sos de soia si ulei, se adauga ghimbirul si se potriveste de gust. Se amesteca cu crevetii, se acopera si se lasa 2 ore la marinat, in frigider.

Se curata mango, se taie pulpa de pe sambure. Se cojeste fructul kaki si se taie felii. Se desface salata, se spala si se lasa sa se scurga. Se repartizeaza pe 4 farfurii.

Se scurg crevetii si se prajesc impreuna cu mango 1 minut, intr-o tigaie cu strat anti-aderent. Se stropesc cu sosul de marinat si se prajesc cca. 3 minute, pe o parte si pe alta. In ultimul minut se adauga kaki. Crevetii si fructele impreuna cu sosul obtinut se aseaza peste salata.