
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHomar in sos propriu cu piure de conopida si salata de busuioc
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se imparte homarul in 3 - cleste, coada si cap. Clestele se sparge cu latura boanta a cutitului si se scoate carnea din interior astfel incat sa se pastreze cat mai intacta carnea. Coada se desface pe partea moale cu ajutorul unei foarfece si se scoate carnea cat mai intacta. Capul si carapacea care a ramas de la coada si cleste se sparg in bucati mai mici si se pastreaza.
Se taie rosiile cuburi mari, se curata ceapa si se taie cuburi mari, se curata si se toaca marunt 5 catei de usturoi.
Intr-o oala se pun ulei de masline si unt in care se prajesc bine legumele, apoi se adauga carapacea si se lasa la prajit pana cand totul s-a rumenit foarte bine, iar dupa aceea se flambeaza cu brandy. Dupa ce s-a evaporat alcoolul din brandy se pune vinul si se lasa sa se reduca. Se pune apa cat sa acopere totul si se lasa la fiert minimum 90 de minute.
Pentru piure trebuie fiarta conopida in apa cu sare si apoi pusa in blender cu 100 g de unt si toata cantitatea de smantana de gatit, se mixeaza bine si se da prin sita.
Pentru salata de busuioc trebuie coapta o capatana de usturoi necuratata in cuptor la foc maxim, timp de 45 de minute. Usturoiul trebuie apoi curatat, tocat bine si amestecat cu ulei de masline.
Intr-o ti gaie se incinge o lingura de unt, se caleste carnea homarului pe toate partile pana se rumeneste si la final se flambeaza cu brandy.
Sosul se strecoara si se lasa la fiert la redus, 20 de minute, la foc iute, iar la final se leaga cu unt.
Se monteaza in farfurie cateva linguri de piure de conopida peste care se asaza carnea de homar, busuiocul trebuie amestecat cu ulei de masline si usturoi copt, iar sosul trebuie picurat peste homar si pe farfurie.
Se serveste alaturi de un vin alb sec. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.