meriți să fii surprins
Homar in sos propriu cu piure de conopida si salata de busuioc

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

4 bucati bucata Homar Homar
50 ml ml Brandy Brandy
300 g g Rosii Rosie
300 g g Ceapa galbena Ceapa galbena
100 ml ml Vin alb Vin alb
500 g g Conopida Conopida
50 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
250 g g Unt Unt
50 g g Busuioc Busuioc
50 ml ml Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
250 g g Usturoi Usturoi

Homar in sos propriu cu piure de conopida si salata de busuioc

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(0)

Mod de preparare

Se imparte homarul in 3 - cleste, coada si cap. Clestele se sparge cu latura boanta a cutitului si se scoate carnea din interior astfel incat sa se pastreze cat mai intacta carnea. Coada se desface pe partea moale cu ajutorul unei foarfece si se scoate carnea cat mai intacta. Capul si carapacea care a ramas de la coada si cleste se sparg in bucati mai mici si se pastreaza.

Se taie rosiile cuburi mari, se curata ceapa si se taie cuburi mari, se curata si se toaca marunt 5 catei de usturoi.

Intr-o oala se pun ulei de masline si unt in care se prajesc bine legumele, apoi se adauga carapacea si se lasa la prajit pana cand totul s-a rumenit foarte bine, iar dupa aceea se flambeaza cu brandy. Dupa ce s-a evaporat alcoolul din brandy se pune vinul si se lasa sa se reduca. Se pune apa cat sa acopere totul si se lasa la fiert minimum 90 de minute.

Pentru piure trebuie fiarta conopida in apa cu sare si apoi pusa in blender cu 100 g de unt si toata cantitatea de smantana de gatit, se mixeaza bine si se da prin sita.

Pentru salata de busuioc trebuie coapta o capatana de usturoi necuratata in cuptor la foc maxim, timp de 45 de minute. Usturoiul trebuie apoi curatat, tocat bine si amestecat cu ulei de masline.

Intr-o ti gaie se incinge o lingura de unt, se caleste carnea homarului pe toate partile pana se rumeneste si la final se flambeaza cu brandy.

Sosul se strecoara si se lasa la fiert la redus, 20 de minute, la foc iute, iar la final se leaga cu unt.

Se monteaza in farfurie cateva linguri de piure de conopida peste care se asaza carnea de homar, busuiocul trebuie amestecat cu ulei de masline si usturoi copt, iar sosul trebuie picurat peste homar si pe farfurie.

Se serveste alaturi de un vin alb sec. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.