meriți să fii surprins
Homar in sos propriu cu piure de conopida si salata de busuioc

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

4 bucati bucata Homar Homar
50 ml ml Brandy Brandy
300 g g Rosii Rosie
300 g g Ceapa galbena Ceapa galbena
100 ml ml Vin alb Vin alb
500 g g Conopida Conopida
50 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
250 g g Unt Unt
50 g g Busuioc Busuioc
50 ml ml Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
250 g g Usturoi Usturoi

Homar in sos propriu cu piure de conopida si salata de busuioc

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(0)

Mod de preparare

Se imparte homarul in 3 - cleste, coada si cap. Clestele se sparge cu latura boanta a cutitului si se scoate carnea din interior astfel incat sa se pastreze cat mai intacta carnea. Coada se desface pe partea moale cu ajutorul unei foarfece si se scoate carnea cat mai intacta. Capul si carapacea care a ramas de la coada si cleste se sparg in bucati mai mici si se pastreaza.

Se taie rosiile cuburi mari, se curata ceapa si se taie cuburi mari, se curata si se toaca marunt 5 catei de usturoi.

Intr-o oala se pun ulei de masline si unt in care se prajesc bine legumele, apoi se adauga carapacea si se lasa la prajit pana cand totul s-a rumenit foarte bine, iar dupa aceea se flambeaza cu brandy. Dupa ce s-a evaporat alcoolul din brandy se pune vinul si se lasa sa se reduca. Se pune apa cat sa acopere totul si se lasa la fiert minimum 90 de minute.

Pentru piure trebuie fiarta conopida in apa cu sare si apoi pusa in blender cu 100 g de unt si toata cantitatea de smantana de gatit, se mixeaza bine si se da prin sita.

Pentru salata de busuioc trebuie coapta o capatana de usturoi necuratata in cuptor la foc maxim, timp de 45 de minute. Usturoiul trebuie apoi curatat, tocat bine si amestecat cu ulei de masline.

Intr-o ti gaie se incinge o lingura de unt, se caleste carnea homarului pe toate partile pana se rumeneste si la final se flambeaza cu brandy.

Sosul se strecoara si se lasa la fiert la redus, 20 de minute, la foc iute, iar la final se leaga cu unt.

Se monteaza in farfurie cateva linguri de piure de conopida peste care se asaza carnea de homar, busuiocul trebuie amestecat cu ulei de masline si usturoi copt, iar sosul trebuie picurat peste homar si pe farfurie.

Se serveste alaturi de un vin alb sec. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.

Retete similare

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Creveti in crusta dulce iute, salata de avocado si ananas grill

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Creveti in crusta dulce iute, salata de avocado si ananas grill
60 min
(3)
Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Risotto cu creveti si sparanghel

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Risotto cu creveti si sparanghel
1:30 h
(8)
Creveti in crusta crocanta cu sos chutney de ananas

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Creveti in crusta crocanta cu sos chutney de ananas
30 min
(2)
Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Homar si conopida coapta cu otet balsamic

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Homar si conopida coapta cu otet balsamic
60 min
(1)
Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Creveti aperitiv

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Creveti aperitiv
45 min
(28)
Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Tagliatelle Mare e Monti

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Tagliatelle Mare e Monti
45 min
(6)
Supa crema de mazare cu creveti si icre

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Supa crema de mazare cu creveti si icre
60 min
(33)
Salata de paste cu fructe de mare

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Salata de paste cu fructe de mare
45 min
(14)
Ananas cu orez si creveti

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ananas cu orez si creveti
30 min
(1)
Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Creveti savurosi, garnisiti cu orez

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Creveti savurosi, garnisiti cu orez
30 min
(3)
Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Creveti buffalo si sos roquefort

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Creveti buffalo si sos roquefort
45 min
(3)
Creveti gratinati

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Creveti gratinati
45 min
(2)
Creveti prajiti cu ghimbir si fructe

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Creveti prajiti cu ghimbir si fructe
30 min
(2)
Creveti marinati in ceai, cu orez parfumat

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Creveti marinati in ceai, cu orez parfumat
60 min
(0)
Creveti in aspic cu busuioc

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Creveti in aspic cu busuioc
30 min
(3)