
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
250 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
2 lingurite lingurita | Praf de copt Praf de copt | ||
0,5 lingurite lingurita | Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu | ||
0,5 lingurite lingurita | Sare de mare Sare de mare | ||
200 g g | Iaurt Iaurt | ||
250 ml ml | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | ||
2 bucati bucata | Oua Ou | ||
2 linguri lingura | Ulei din samburi de struguri Ulei din samburi de struguri | ||
1 miezuri miez | Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie | ||
3 linguri lingura | Miere Miere | ||
100 g g | Fulgi de ciocolata Fulgi de ciocolata |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPancakes cu iaurt grecesc
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat, sare.
In alt bol amestecam ingredientele lichide: oua, lapte, iaurt grecesc, vanilie, miere, ulei.
Turnam ingredientele lichide peste cele uscate. Omogenizam cu telul sau spatula, avand grija sa nu amestecam prea mult. Cu cat amestecam mai mult, se activeaza glutenul din faina. Aluatul va iesi mai tare si clatitele nu vor mai fi la fel de pufoase.
Incingem o tigaie antiaderenta. O ungem cu ulei folosind o pensula de patisserie. Punem cca jumatate de cana de aluat in tigaie si il intindem usor. Cand clatita face bule pe partea superioara, o intoarcem. Clatitele sunt gata cand sunt frumos rumenite pe ambele parti. Nu uitati sa le coaceti la foc mic, altfel vor fi rumenite dar nu vor fi coapte la interior.
Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.