meriți să fii surprins
Clatite americane umplute cu ciocolata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

10 linguri lingura Crema de alune si ciocolata Crema de alune si ciocolata
250 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
300 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
1 bucati bucata Oua Ou
50 g g Unt Unt
50 g g Zahar Zahar
10 g g Praf de copt Praf de copt
1 praf praf Sare de mare Sare de mare
30 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui

Clatite americane umplute cu ciocolata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(12)

Mod de preparare

Mai intai ne ocupam de crema de ciocolata: facem cercuri de crema, mai mici sau mai mari, in functie de cat de mari vor fi clatitele. Pentru pancakes mari, folosim o lingura de ciocolata, pentru cele mici, o lingurita. Le intindem cu lingura sau lingurita pe hartie de copt si le dam la congelator cel putin o ora.

Pentru pancakes, amestecam bine toate ingredientele, pana avem o compozitie omogena, fara cocoloase. Incingem tigaia, o ungem cu putin ulei, folosind o pensula de silicion pentru patiserie. Punem cca 1 polonic de compozitie pentru pancakes mari si o jumatate de polonic pentru cele mici. Indindem cu polonicul aluatul in forma rotunda. Cand apar bulbuci pe partea superioara, punem discul de ciocolata, direct de la congelator. Peste discul de ciocolata mai punem putin aluat, in strat foarte subtire, cat sa acopere ciocolata. Intoarcem clatita pentru a se coace si pe partea cealalta.

Scoatem clatitele pe hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.