
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listClatite americane umplute cu ciocolata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mai intai ne ocupam de crema de ciocolata: facem cercuri de crema, mai mici sau mai mari, in functie de cat de mari vor fi clatitele. Pentru pancakes mari, folosim o lingura de ciocolata, pentru cele mici, o lingurita. Le intindem cu lingura sau lingurita pe hartie de copt si le dam la congelator cel putin o ora.
Pentru pancakes, amestecam bine toate ingredientele, pana avem o compozitie omogena, fara cocoloase. Incingem tigaia, o ungem cu putin ulei, folosind o pensula de silicion pentru patiserie. Punem cca 1 polonic de compozitie pentru pancakes mari si o jumatate de polonic pentru cele mici. Indindem cu polonicul aluatul in forma rotunda. Cand apar bulbuci pe partea superioara, punem discul de ciocolata, direct de la congelator. Peste discul de ciocolata mai punem putin aluat, in strat foarte subtire, cat sa acopere ciocolata. Intoarcem clatita pentru a se coace si pe partea cealalta.
Scoatem clatitele pe hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.