
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Oua Ou | |
100 ml ml | Iaurt grecesc Iaurt grecesc | |
200 ml ml | Faina Faina | |
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | |
125 g g | Bacon cubulete Bacon cubulete | |
Sare de mare Sare de mare | ||
Piper Piper | ||
0,5 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | |
Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPancakes cu bacon
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mai intai amestecam ingredientele lichide: ou, lapte, iaurt. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Puteti adauga si boia afumata sau ierburi aromatice uscate, in functie de preferinte.
Adaugam apoi faina, cernuta impreuna cu praful de copt. Omogenizam bine cu telul sau o lingura de lemn. Adaugam si cubuletele de bacon si patrunjelul. Amestecam. Lasam compozitia sa se odihneasca 15-20 minute inainte de prajire.
Intr-o tigaie anti-aderenta bine incinsa, punem ½ lingurita ulei. Punem cca ½ polonic pentru fiecare pancale si rotunjim aluatul usor, pentru a da forma specifica a clatitelor. Coacem la foc mediu, cca 3 minute pe o parte sau pana apar bulbuci pe partea superioara. Intoarcem fiecare pancake pentru a se rumeni uniform.
Este foarte important sa le coacem la foc mediu sore mic, pentru ca altfel riscam sa fie bine rumenite dar sa ramana nefacute la interior.Pofta buna!
Pancakes cu bacon sunt delicioase, super-rapide si o reteta cu care, efectiv, nu poti da gres! Ideale pentru micul dejun, sunt si foarte usor de impachetat pentru a inlocui sandwichul de la scoala a celor mici sau un pranz rapid la birou!Ce mai putem adauga in compozitie? E simplu: cam orice ne place! De la ceapa taiata marunt si pana la porumb, mazare, feliute de somon afumat. Imediat ce le scoatem din tigaie, cat sunt inca fierbinti, putem unge fiecare pancake cu iaurt grecesc sau cu telemea/cascaval/mozzarella date pe razatoare!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.