meriți să fii surprins
Rulouri din clatite cu branza si sunca

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

70 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
1 bucati bucata Oua Ou
100 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
1 legaturi legatura Ceapa verde Ceapa verde
50 g g Crema de branza Crema de branza
1 bucati bucata Lamai Lamaie
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
1 linguri lingura Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
1 bucati bucata Rosii Rosie
1 bucati bucata Salata verde Salata verde
70 g g Branza Istara Branza Istara

Rulouri din clatite cu branza si sunca

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

25 min
(6)

Mod de preparare

Se rade lamaia bio si se pastreaza coaja. Ceapa verde se toaca - se vor folosi 2 linguri de frunze.

Se amesteca faina cu 1/4 lingurita de sare. Se bate galbenusul oului cu laptele si cu 75 ml de apa, apoi se toarna peste faina, amestecand usor. Aluatul obtinut se lasa sa creasca timp de 20 de minute.

Intre timp, crema de branza se mixeaza cu frunzele tocate de ceapa verde si se asezonează cu coaja de lamaie rasa, sare si piper. Compozitia rezultata se pune la frigider.

Din aluatul preparat se coc, intr-o tigaie unsa cu putin ulei, 2 clatite mari si subtiri, care apoi se lasa la racit.

Se spala rosiile si se taie in felii subtiri, iar salata se spala si se usuca. Se intinde jumatate din crema de ceapa verde pe fiecare clatita, apoi se pune o frunza de salata, doua feliute de prosciutto si branza si se adauga cateva feliute de rosii.

Rulourile se ruleaza si sunt gata de servit. Sfat: pot fi savurate si la birou, fiind usor de transportat, in folie de plastic sau aluminiu.