meriți să fii surprins
Pancakes cu iaurt si afine

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

2 bucati bucata Oua Ou
50 g g Unt Unt
250 g g Iaurt grecesc Iaurt grecesc
30 g g Zahar brun Zahar brun
200 g g Faina Faina
0,5 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
0,5 lingurite lingurita Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu
Zahar vanilat Zahar vanilat
(dupa gust)
250 g g Afine Afine
Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui

Pancakes cu iaurt si afine

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(58)

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam ouale, untul topit, zaharul brun, zaharul vanilat, iaurtul. Amestecam foarte bine. In alt bol amestecam faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu. Turnam amestecul cu ou peste cel de faina si amestecam pana nu mai avem cocoloase. Incingem o tigaie non-stic, punem ½ lingurita de ulei. Pentru fiecare pancake punem ¼ cana de aluat sau o jumatate de polinic. Intindem aluatul in forma rotunda. Presaram afine pe partea superioara. Cand clatita e rumenita pe fund si apar bule de aer pe partea superioara, o intoarcem si o coacem si pe partea cealalta.

Scoatem clatitele pe un platou, pe hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei. Sunt delicioase si merg perfect alaturi de miere, sirop de artar sau fructe. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete!

Ce trebuie sa stiti despre reteta: Este un aluat foarte simplu de pregatit: intr-un bol amestecam ingredientele umede (lichide), in altul pe cele uscate. Apoi turnam ingredientele umede peste cele uscate si amestecam foarte bine, pana avem un aluat cremos, ca si cel de clatite, dar mult mai consistent. Este foarte important sa lasam aluatul sa se odihneasca 15-20 minute inainte de a pregati clatitele americane.

Pancakes cu iaurt si afine sunt foarte pufoase, datorita prafului de copt si a bicarbonatului de sodiu. Asa ca e important sa nu punem o cantitate prea mare de aluat la fiecare clatita, altfel nu se va coace la interior. Am adaugat o cantitate mica de zahar (2 linguri la intreaga cantitate de aluat) pentru ca, in general, servim pancakes cu miere sau sirop de artar/agave, deci nu ne dorim sa fie prea dulci. In plus, afinele sunt dulci si dau o dulceata deosebita clatitelor. Prajim clatitele in tigaie neaderenta, unsa cu ulei. Ungem cu ulei la fiecare pancake. Cum stim ca trebuie intoarsa clatita? Este rumenita pe partea inferioara si apar bulbuci pe partea superioara. Sunt foarte bune calde, cu miere desupra dar se pastreaza foarte bine la frigider 2-3 zile, astfel ca le aveti la indemana ori de cate ori doriti ceva dulce. Sunt perfecte si pentru pachetelul de la scoala sau caserola de la birou!