
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Clatite americane cu dovleac copt
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un bol incapator amestecam ouale, piure de dovleac, zaharul brun, laptele batut, untul topit.Amestecam foarte bine.
Peste amestecul de ingrediente lichide punem faina, praful de copt, scortisoara. Amestecam din noupana nu mai avem cocoloase de faina.
Incingem tigaia pentru clatite sau o tiage non-aderenta. Punem cate ½ polonic de compozitie pentrufiecare clatita. Dam focul la minim.
Coacem 3-4 minute pe o parte sau pana apar bulbuci pe parteasuperioara. Atunci vom intoarce clatita si o lasam 2-3 minute si pe cealalta parte.
Putem servi clatite americane cu dovleac copt alaturi de crema de ciocolata, sirop de artar, miere,fructe de sezon. Sa va fie de cel mai bine!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Tot ce trebuie sa stiti despre reteta:alegeti un dovleac potrivit de marime, il taiati in jumatate, indepartati semintele si il coaceti incuptor, la temperatura portrivita pana furculita intra usor in dovleac. Indepartati coaja, datimiezul copt prin bleder si il puneti intr-o caserola inchisa ermetic. Dovleacul sta la frigider 4-5zile.Din cantatile date ies 10 bucati de clatite americane cu dovleac. Este foarte usor sa dublaticantitatile din reteta pentru mai multe clatite pufoase.Puteti folosi lapte batut sau lapte dulce, in functie de ce aveti la indemana in frigider.