
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
300 g g | Branza Ricotta Branza Ricotta | |
50 g g | Smantana Smantana | |
60 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
50 g g | Stafide Stafide | |
5 ml ml | Esenta de rom Esenta de rom | |
Coaja de lamaie
Coaja de lamaie (dupa gust) | ||
300 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (000) | |
30 g g | Zahar Zahar | |
30 ml ml | Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui | |
300 ml ml | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | |
10 g g | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
1 bucati bucata | Oua Ou |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listClatite cu ricotta si stafide
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru umplutura, asezam stafidele intr-un bol, le acoperim cu apa calduta, turnam esenta de rom si le lasam 15-20 minute pentru rehidratare, apoi le scurgem folosind o sita si le tamponam cu hartie de copt pentru a ne asigura ca sunt bine uscate. Amestecam ricotta si restul ingredientelor pentru umplutura, folosind mixerul sau telul, pana granulele de zahar pudra nu se mai simt. Adaugam si stafidele, amestecam si dam compozitia la rece pana pregatim clatitele.
Pentru clatite, amestecam in blender sau cu telul toate ingredientele, pana avem un aluat fin, fara cocoloase de faina. Prajim clatitele pe rand, in tigaia unsa cu putin ulei, avand grija sa fie frumos rumenite pe ambele parti, apoi le scoatem pe hartie de bucatarie, care absoarbe surplusul de ulei.
Umplem clatitele cu amestecul de ricotta si stafide si ne bucuram de un desert racoros si aromat. Daca doriti, puteti aseza clatitele intr-o tava sau un vas termorezistent, le ungeti cu un strat de smantana amestecata cu un ou batut si le coaceti 10-15 minute in cuptorul incins la 180C, pentru clatite umplute gratinate. Cat sunt fierbinti, clatitele se servesc cu un glob de inghetata de vanilie. Pofta buna!