meriți să fii surprins
Clatite cu ricotta si stafide

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

300 g g Branza Ricotta Branza Ricotta
50 g g Smantana Smantana
60 g g Zahar pudra Zahar pudra
50 g g Stafide Stafide
5 ml ml Esenta de rom Esenta de rom
Coaja de lamaie Coaja de lamaie
(dupa gust)
300 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
30 g g Zahar Zahar
30 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
300 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
10 g g Zahar vanilat Zahar vanilat
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
1 bucati bucata Oua Ou

Clatite cu ricotta si stafide

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(4)

Mod de preparare

Pentru umplutura, asezam stafidele intr-un bol, le acoperim cu apa calduta, turnam esenta de rom si le lasam 15-20 minute pentru rehidratare, apoi le scurgem folosind o sita si le tamponam cu hartie de copt pentru a ne asigura ca sunt bine uscate. Amestecam ricotta si restul ingredientelor pentru umplutura, folosind mixerul sau telul, pana granulele de zahar pudra nu se mai simt. Adaugam si stafidele, amestecam si dam compozitia la rece pana pregatim clatitele.

Pentru clatite, amestecam in blender sau cu telul toate ingredientele, pana avem un aluat fin, fara cocoloase de faina. Prajim clatitele pe rand, in tigaia unsa cu putin ulei, avand grija sa fie frumos rumenite pe ambele parti, apoi le scoatem pe hartie de bucatarie, care absoarbe surplusul de ulei.

Umplem clatitele cu amestecul de ricotta si stafide si ne bucuram de un desert racoros si aromat. Daca doriti, puteti aseza clatitele intr-o tava sau un vas termorezistent, le ungeti cu un strat de smantana amestecata cu un ou batut si le coaceti 10-15 minute in cuptorul incins la 180C, pentru clatite umplute gratinate. Cat sunt fierbinti, clatitele se servesc cu un glob de inghetata de vanilie. Pofta buna!