
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
500 ml ml | Lapte Lapte | |
2 bucati bucata | Oua
Ou (mari) | |
1 lingurite lingurita | Sare Sare | |
2 linguri lingura | Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui | |
230 g g | Faina Faina | |
3 linguri lingura | Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui | |
1 bucati bucata | Ceapa rosie Ceapa rosie | |
2 - 3 catei catel | Usturoi Usturoi | |
500 g g | Ciuperci
Ciuperci (champignon) | |
200 g g | Spanac Spanac | |
Sare Sare | ||
Piper Piper | ||
200 g g | Branza de vaca Branza de vaca | |
Boia afumata Boia afumata | ||
Usturoi granulat Usturoi granulat |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listClatite cu ciuperci si spanac
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Pentru clatite: intr-un bol incapator amesteca laptele, ouale, sarea, uleiul. Adauga faina si amesteca pana nu ai cocoloase de faina.
Lasa aluatul sa se odihneasca minim 15 minute, intre timp pregateste umplutura.

Pasul 2
Taie ceapa marunt, taie ciupercile cubulete. Intr-o tigaie incinge uleiul, caleste ceapa pana devine translucida.
Adauga ciupercile si usturoiul trecut prin presa. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Lasa la foc mic, pana ciupercile sunt al dente si lichidul lasat de ele scade.
Adauga spanacul, lasa pe foc 1-2 minute.

Pasul 3
Din aluatul pregatit, coace pe rand 10 clatite.
Unge fiecare clatita cu un strat generos de branza de vaci. In functie de cat de condimentate sunt ciupercile si de gusturile personale, poti condimenta branza de vaci cu sare, piper, boia afumata, usturoi sau ceapa granulate.
Adauga ciupercile, impacheteaza clatitele in stilul preferat si gata! Reteta de clatite cu ciuperci si spanac este gata.
Merge perfect alaturi de o salata fresh. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Ti s-a intamplat sa faci aluatul pentru clatite si sa ti se para ca este prea gros sau prea subtire? Ei bine, este foarte important ca, o data pregatit, aluatul sa se odineasca minim 15 minute. In acest timp se dezvolta glutenul din faina si vei vedea ca aluatul se ingroasa. De aceea, de multe ori, daca faci o portie mareee de aluat de clatite, observi ca pe masura ce le coci, aluatul devine mai gros. Sfatul meu: dupa ce aluatul se odihneste, coace prima clatita, de test. Daca aluatul este prea gros, adauga putina apa minerala sau lapte. Daca este prea subtire, ia o canita de aluat, adauga 2 linguri de faina si amesteca bine, pana la omogenizare completa, apoi toarna inapoi in portia mare de aluat. Daca adaugi faina direct in aluat, vor aparea cocolase.
Poti folosi orice fel de ciuperci doresti: hribi, galbiori, ghebe, champignon, pleurotus sau chiar ciuperci din conserva. Mai poti adauga porumb, cubulete de bacon/sunca, mazare, buchetele de broccoli etc.