meriți să fii surprins
Clatite cu ciuperci si spanac

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Cine poate refuza clatitele? Nimeni! Sunt un deliciu iubit de toata lumea si azi le pregatim intr-o varianta sarata, perfecte pentru masa de pranz, alaturi de o salata! Hai sa facem impreuna clatite cu ciuperci si spanac!

Ingrediente

500 ml ml Lapte Lapte
2 bucati bucata Oua Ou
(mari)
1 lingurite lingurita Sare Sare
2 linguri lingura Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
230 g g Faina Faina
3 linguri lingura Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
1 bucati bucata Ceapa rosie Ceapa rosie
2 - 3 catei catel Usturoi Usturoi
500 g g Ciuperci Ciuperci
(champignon)
200 g g Spanac Spanac
Sare Sare
Piper Piper
200 g g Branza de vaca Branza de vaca
Boia afumata Boia afumata
Usturoi granulat Usturoi granulat

Clatite cu ciuperci si spanac

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(272)

Mod de preparare

Pasul 1

Pentru clatite: intr-un bol incapator amesteca laptele, ouale, sarea, uleiul. Adauga faina si amesteca pana nu ai cocoloase de faina.

Lasa aluatul sa se odihneasca minim 15 minute, intre timp pregateste umplutura.

Clatite sarate

Pasul 2

Taie ceapa marunt, taie ciupercile cubulete. Intr-o tigaie incinge uleiul, caleste ceapa pana devine translucida.

Adauga ciupercile si usturoiul trecut prin presa. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Lasa la foc mic, pana ciupercile sunt al dente si lichidul lasat de ele scade.

Adauga spanacul, lasa pe foc 1-2 minute.

Umplutura clatite cu ciuperci si spanac

Pasul 3

Din aluatul pregatit, coace pe rand 10 clatite.

Unge fiecare clatita cu un strat generos de branza de vaci. In functie de cat de condimentate sunt ciupercile si de gusturile personale, poti condimenta branza de vaci cu sare, piper, boia afumata, usturoi sau ceapa granulate.

Adauga ciupercile, impacheteaza clatitele in stilul preferat si gata! Reteta de clatite cu ciuperci si spanac este gata.

Merge perfect alaturi de o salata fresh. Pofta buna!

Clatite cu ciuperci si spanac

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Ti s-a intamplat sa faci aluatul pentru clatite si sa ti se para ca este prea gros sau prea subtire? Ei bine, este foarte important ca, o data pregatit, aluatul sa se odineasca minim 15 minute. In acest timp se dezvolta glutenul din faina si vei vedea ca aluatul se ingroasa. De aceea, de multe ori, daca faci o portie mareee de aluat de clatite, observi ca pe masura ce le coci, aluatul devine mai gros. Sfatul meu: dupa ce aluatul se odihneste, coace prima clatita, de test. Daca aluatul este prea gros, adauga putina apa minerala sau lapte. Daca este prea subtire, ia o canita de aluat, adauga 2 linguri de faina si amesteca bine, pana la omogenizare completa, apoi toarna inapoi in portia mare de aluat. Daca adaugi faina direct in aluat, vor aparea cocolase.
Poti folosi orice fel de ciuperci doresti: hribi, galbiori, ghebe, champignon, pleurotus sau chiar ciuperci din conserva. Mai poti adauga porumb, cubulete de bacon/sunca, mazare, buchetele de broccoli etc.

1 oferte

Ouă de găină, MOuă de găină, M
Ouă de găină, M
28.03 - 31.03
Stoc limitat!*
8,65Lei
Clatite cu ciuperci si spanac
60 min

Clatite cu ciuperci si spanac

Ingrediente

Lapte
500 ml
Ou (mari)
2 bucata
Sare
1 lingurita
Ulei de floarea-soarelui
2 lingura
Faina
230 g
Ulei de floarea-soarelui
3 lingura
Ceapa rosie
1 bucata
Usturoi
2 - 3 catel
Ciuperci (champignon)
500 g
Spanac
200 g
Sare
Piper
Branza de vaca
200 g
Boia afumata
Usturoi granulat
Clatite sarate
10 min

Pasul 1

Clatite sarate

Pentru clatite: intr-un bol incapator amesteca laptele, ouale, sarea, uleiul. Adauga faina si amesteca pana nu ai cocoloase de faina.

Lasa aluatul sa se odihneasca minim 15 minute, intre timp pregateste umplutura.

Lapte: 500 ml
Ou (mari): 2 bucata
Sare: 1 lingurita
Ulei de floarea-soarelui: 2 lingura
Faina: 230 g
Umplutura clatite cu ciuperci si spanac
20 min

Pasul 2

Umplutura clatite cu ciuperci si spanac

Taie ceapa marunt, taie ciupercile cubulete. Intr-o tigaie incinge uleiul, caleste ceapa pana devine translucida.

Adauga ciupercile si usturoiul trecut prin presa. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Lasa la foc mic, pana ciupercile sunt al dente si lichidul lasat de ele scade.

Adauga spanacul, lasa pe foc 1-2 minute.

Ulei de floarea-soarelui: 3 lingura
Ceapa rosie: 1 bucata
Usturoi: 2 - 3 catel
Ciuperci (champignon): 500 g
Spanac: 200 g
Sare
Piper
Clatite cu ciuperci si spanac
30 min

Pasul 3

Clatite cu ciuperci si spanac

Din aluatul pregatit, coace pe rand 10 clatite.

Unge fiecare clatita cu un strat generos de branza de vaci. In functie de cat de condimentate sunt ciupercile si de gusturile personale, poti condimenta branza de vaci cu sare, piper, boia afumata, usturoi sau ceapa granulate.

Adauga ciupercile, impacheteaza clatitele in stilul preferat si gata! Reteta de clatite cu ciuperci si spanac este gata.

Merge perfect alaturi de o salata fresh. Pofta buna!

Branza de vaca: 200 g
Sare
Piper
Boia afumata
Usturoi granulat
Clatite cu ciuperci si spanac

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3