meriți să fii surprins
Chili verde

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 linguri lingura Oregano Oregano
2 linguri lingura Chimen Chimen
1 lingurite lingurita Piper negru Piper negru
1 lingurite lingurita Boia de ardei Boia de ardei
(iute )
1 kg kg Carne tocata Carne tocata
(porc)
4 linguri lingura Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
2 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
6 catei catel Usturoi Usturoi
1 l l Supa de legume Supa de legume
2 bucati bucata Foi de dafin Foaie de dafin
4 bucati bucata Ardei iuti verzi Jalapenos Ardei iute verde Jalapeno
3 bucati bucata Cartofi albi Cartofi albi
Patrunjel Patrunjel
(dupa gust)
330 ml ml Bere Bere

Chili verde

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(0)

Mod de preparare

Se pun oregano, chimen, piper negru si boia intr-un vas, apoi se adauga carnea de porc tocata si se amesteca cu condimentele. Intr-o tigaie, se incinge uleiul si se rumeneste bine carnea; eventual se mai adauga putin ulei, pentru a nu se lipi. Cand a capatat o culoare maronie, se da la o parte de pe foc si se soteaza cubuletele de ceapa si usturoiul tocat in aceeasi tigaie.

Cand acestea sunt gata, se adauga din nou carnea si se lasa impreuna sa fiarba. Se adauga berea, ce confera preparatului un gust special si apoi supa, frunzele de dafin si se lasa la fiert o jumatate de ora. Numele de „Chili verde“ provine, in parte, de la ardeii jalapeños care se adauga acum, tocati. Se lasa toate la fiert, la foc mic, aproximativ o jumatate de ora.

Inainte ca toate acestea sa fie gata, se adauga cubuletele de cartofi, care vor lega sosul. Restul de culoare verde o vor adauga condimentele ce vor fi puse la final, mai ales patrunjelul tocat fin. Daca preparatul nu e suficient de picant, se mai adauga 3 ardei jalapeños. In functie de cat de iute vrei sa fie gustul si in functie de tipul de ardei folosit, se alege si cantitatea.