meriți să fii surprins
Clatite cu urda si marar

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

4 bucati bucata Oua Ou
60 ml ml Ulei Ulei
500 ml ml Lapte proaspat 3.5% Lapte proaspat 3.5%
1 linguri lingura Zahar Zahar
0,25 linguri lingura Sare Sare
Esenta de vanilie Esenta de vanilie
(dupa gust)
200 g g Faina Faina
Ulei Ulei
(pentru uns tigaia)

umplutura

500 g g Branza urda Branza urda
4 Iaurt Iaurt
(din lapte de bivolita)
4 linguri lingura Zahar Zahar
(dupa gust)
1 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
2 linguri lingura Marar Marar
(proaspat, tocat fin)

Clatite cu urda si marar

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(114)

Mod de preparare

Punem toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol incapator si amestecam cu mixerul sau telul pana avem o compozitie omogena, foarte fina, fara cocoloase de faina. Lasam compozitia pentru clatite sa se odihneasca 10-15 minute inainte de a coace clatitele.

Intre timp, pregatim umplutura: amestecam toate ingredientele pentru umplutura pana avem o crema. Potrivim cu zahar si marar dupa gust.

Incingem o tigaie anti-aderenta si o ungem cu putin ulei, folosind o pensula pentru patiserie. Punem cca o jumatate de polonic de compozitie pentru fiecare clatita si rotim tigaia pentru a distribui uniform. Coacem 1 minut la foc mediu sau pana clatita face o pelicula pe partea superioara. Pe jumatate din clatita punem un strat generos din crema de urda.

Impaturim clatita pe jumatate, astfel incat sa acoperim umplutura. Mai coacem la foc mic pe fiecare parte, pentru a coace si umplutura si pana clatitele sunt rumenite. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.