
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
4 bucati bucata | Oua Ou | |
60 ml ml | Ulei Ulei | |
500 ml ml | Lapte proaspat 3.5% Lapte proaspat 3.5% | |
1 linguri lingura | Zahar Zahar | |
0,25 linguri lingura | Sare Sare | |
Esenta de vanilie
Esenta de vanilie (dupa gust) | ||
200 g g | Faina Faina | |
Ulei
Ulei (pentru uns tigaia) |
umplutura
500 g g | Branza urda Branza urda | |
4 | Iaurt
Iaurt (din lapte de bivolita) | |
4 linguri lingura | Zahar
Zahar (dupa gust) | |
1 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus | |
2 linguri lingura | Marar
Marar (proaspat, tocat fin) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listClatite cu urda si marar
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Punem toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol incapator si amestecam cu mixerul sau telul pana avem o compozitie omogena, foarte fina, fara cocoloase de faina. Lasam compozitia pentru clatite sa se odihneasca 10-15 minute inainte de a coace clatitele.
Intre timp, pregatim umplutura: amestecam toate ingredientele pentru umplutura pana avem o crema. Potrivim cu zahar si marar dupa gust.
Incingem o tigaie anti-aderenta si o ungem cu putin ulei, folosind o pensula pentru patiserie. Punem cca o jumatate de polonic de compozitie pentru fiecare clatita si rotim tigaia pentru a distribui uniform. Coacem 1 minut la foc mediu sau pana clatita face o pelicula pe partea superioara. Pe jumatate din clatita punem un strat generos din crema de urda.
Impaturim clatita pe jumatate, astfel incat sa acoperim umplutura. Mai coacem la foc mic pe fiecare parte, pentru a coace si umplutura si pana clatitele sunt rumenite. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.