
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
500 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
1 pachete pachet | Praf de copt Praf de copt | ||
1 lingurite lingurita | Sare de mare Sare de mare | ||
130 g g | Unt Unt | ||
153 g g | Branza de vaca Branza de vaca | ||
100 ml ml | Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5% | ||
3 bucati bucata | Oua Ou |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPogacele cu telemea
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un bol mare, cernem faina, sarea si praful de copt, apoi punem untul si amestecam cu degetele, pana compozitia arata ca un pesmet.
Facem o gaura in mijloc, punem ouale si laptele si amestecam pana aluatul este bine legat. Facem o bila din aluat, pe care o intindem pe suprafata de lucru tapetata cu putina faina. Intindem o foaie de cca 2.5 cm grosime si taiem cerculete, folosind o forma rotunda.
Asezam pogacelele in tava, pe hartie de copt, le ungem cu ou batut, folosind o pensula de patiserie, apoi presaram peste fiecare telemea data pe razatoare. Coacem pogacelele 15 minute, in cuptorul incins la 200°C, pana sunt frumos rumenite.
Pe langa faptul ca au fost absolut delicioase, pregatirea lor a fost o activitate draguta de facut cu Luca dupa-amiaza, cand vine de la scoala :) Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.