meriți să fii surprins
Pogacele cu telemea

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

500 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 pachete pachet Praf de copt Praf de copt
1 lingurite lingurita Sare de mare Sare de mare
130 g g Unt Unt
150 g g Branza de vaca Branza de vaca
100 ml ml Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5%
3 bucati bucata Oua Ou
3 linguri lingura Branza de vaca Branza de vaca

Pogacele cu telemea

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(34)

Mod de preparare

Intr-un bol mare, cernem faina, sarea si praful de copt, apoi punem untul si amestecam cu degetele, pana compozitia arata ca un pesmet.

Facem o gaura in mijloc, punem ouale si laptele si amestecam pana aluatul este bine legat. Facem o bila din aluat, pe care o intindem pe suprafata de lucru tapetata cu putina faina. Intindem o foaie de cca 2.5 cm grosime si taiem cerculete, folosind o forma rotunda.

Asezam pogacelele in tava, pe hartie de copt, le ungem cu ou batut, folosind o pensula de patiserie, apoi presaram peste fiecare telemea data pe razatoare. Coacem pogacelele 15 minute, in cuptorul incins la 200°C, pana sunt frumos rumenite.

Pe langa faptul ca au fost absolut delicioase, pregatirea lor a fost o activitate draguta de facut cu Luca dupa-amiaza, cand vine de la scoala :) Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.