Mod de preparare
Intr-un bol mare, cernem faina, sarea si praful de copt, apoi punem untul si amestecam cu degetele, pana compozitia arata ca un pesmet.
Facem o gaura in mijloc, punem ouale si laptele si amestecam pana aluatul este bine legat. Facem o bila din aluat, pe care o intindem pe suprafata de lucru tapetata cu putina faina. Intindem o foaie de cca 2.5 cm grosime si taiem cerculete, folosind o forma rotunda.
Asezam pogacelele in tava, pe hartie de copt, le ungem cu ou batut, folosind o pensula de patiserie, apoi presaram peste fiecare telemea data pe razatoare. Coacem pogacelele 15 minute, in cuptorul incins la 200°C, pana sunt frumos rumenite.
Pe langa faptul ca au fost absolut delicioase, pregatirea lor a fost o activitate draguta de facut cu Luca dupa-amiaza, cand vine de la scoala :) Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.